Hrozné. Jsme na pitevně. Známá politička ČSSD se postavila proti Sobotkovi tak drsně jako nikdo

11.10.2016 8:24

Ostré kritice podrobila fungování sociální demokracie poslankyně této strany Pavlína Nytrová. Ta vešla do širšího povědomí veřejnosti svými kontroverzními výroky o homosexuálech. Tentokrát se ale vyjádřila k volebnímu výsledku strany.

Hrozné. Jsme na pitevně. Známá politička ČSSD se postavila proti Sobotkovi tak drsně jako nikdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

„Čekala jsem špatný výsledek. Že bude ale tak hrozný, jsem netušila. Před několika lety jsem řekla, že ODS je na pitevně a ČSSD stojí před pitevnou. Mé tvrzení se ukazuje jako správné,“ píše Nytrová.

Sociální demokracii podle ní chybí sebereflexe. Strana prý jede setrvačností, nemá pro voliče ani pro vlastní členy jasný a čitelný program, náboj a charisma.

Nytrová také tvrdí, že do ČSSD přestala proudit nová svěží krev. Proč? „Protože ‚bafuňáři‘ úspěšnou a věrohodnou osobnost, která by je mohla ohrozit, nepřijmou ani do strany. Rovněž vypudí každého, kdo má jiný názor a nedrží ‚pusu a krok‘ v rámci hesla: ‚Kdo nejde s námi, jde proti nám.‘ V takovém prostředí však nové svěží nápady nevzniknou, v takovém prostředí není místo na diskusi. Současný ideální sociální demokrat je ‚podržtaška‘, která se zeptá, co si má myslet a jak má hlasovat. Proto řada schopných lidí ze strany už odešla a řada přemýšlí o odchodu,“ tvrdí Nytrová.

A varovala, že pokud „politická kola sociální demokracie pořádně neroztočí věrohodnými a úspěšnými osobnostmi s jasnou vizí, bude následovat osud ODS“.

Kritizovala také to, že sociální demokraté v Královéhradeckém kraji uzavřeli těsně po volbách koalici se všemi stranami vyjma hnutí ANO. „To, co předvedli sociální demokraté v Královéhradeckém kraji, jasně ukazuje na fakt, že názor jejich voličů jim leží někde, na srdci to však nebude. Uzavřít koalici s kýmkoliv, dokonce se subjekty s diametrálně odlišným programem, okamžitě po uzavření volebních místností, jen abychom ukázali „na nás si voliči stejně nedošlápnete“, je krátkozraké a voliči jim to stejně zase spočítají,“ domnívá se Nytrová. Podle jejího názoru měli sociální demokraté ve zmíněném kraji „alespoň hrát, že budou vyjednávat“.

Celý text příspěvku Pavlíny Nytrové na jejím facebookovém profilu:

Čekala jsem špatný výsledek. Že bude ale tak hrozný, jsem netušila. Před několika lety jsem řekla, že ODS je na pitevně a ČSSD stojí před pitevnou. Mé tvrzení se ukazuje jako správné. Sociální demokracii chybí sebereflexe, jede setrvačností, nemá pro voliče ani pro vlastní členy jasný a čitelný program, náboj a charisma. Do ČSSD přestala proudit nová svěží krev, protože „bafuňáři“ úspěšnou a věrohodnou osobnost, která by je mohla ohrozit, nepřijmou ani do strany. Rovněž vypudí každého, kdo má jiný názor a nedrží „pusu a krok“ v rámci hesla : “Kdo nejde s námi, jde proti nám“. V takovém prostředí však nové svěží nápady nevzniknou, v takovém prostředí není místo na diskusi. Současný ideální sociální demokrat je „podržtaška“, která se zeptá, co si má myslet a jak má hlasovat. Proto řada schopných lidí ze strany už odešla a řada přemýšlí o odchodu.

Pokud politická kola sociální demokracie pořádně neroztočí věrohodnými a úspěšnými osobnostmi, s jasnou vizí, bude následovat osud ODS.

Možná by králi a královské družině prospělo převléct se za žebráky a poslechnout si, co se říká v podzámčí!

PS: To, co předvedli sociální demokraté v Královéhradeckém kraji, jasně ukazuje na fakt, že názor jejich voličů jim leží někde, na srdci to však nebude. Uzavřít koalici s kýmkoliv, dokonce se subjekty s diametrálně odlišným programem okamžitě po uzavření volebních místností, jen abychom ukázali „na nás si voliči stejně nedošlápnete“ je krátkozraké a voliči jim to stejně zase spočítají. Měli alespoň hrát, že budou vyjednávat…


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…