Huml zpražil internet slovy o 11. září 2001. A koluje též drsný vtip o mrtvých uprchlících

12.09.2016 13:17

Po sociálních sítích kolují často svérázné glosy světového i tuzemského dění. ParlamentníListy.cz přináší výběr těch nejaktuálnějších.

Huml zpražil internet slovy o 11. září 2001. A koluje též drsný vtip o mrtvých uprchlících
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Patnácté výročí teroristických útoků na cíle v New Yorku bylo včera (11. září) komentováno napříč celou planetou. Se svým úhlem pohledu se připojil i sociálně demokratický poslanec Stanislav Huml: „A i kdyby. Pak by byly dole patra naskládané jako palačinky. Co rozdrtili beton na prach. A kosti obětí. Kdo hrál ruletu na akciových trzích a vydělal miliardy. Jak věděl, co se stane. Moc otázek a žádný odpovědi. Trhaviny se nenašly, protože je nikdo nehledal,“ zachytili jeho slova z jedné facebookové diskuze na stránkách Českého politického bizáru.

To zpěvák Aleš Brichta se zaměřil na německou kancléřku Angelu Merkelovou a její vstřícný postoj vůči uprchlíkům. „Doslechl jsem se, že v nominacích na udělení Nobelovy ceny míru údajně vystřídá Angelu Merkelovou Středozemní moře, které prý letos přijalo nejvíce běženců,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu. Zatímco v diskuzi pod statusem sklidil Brichta převážně slova chvály za černý humor, jinak tomu bylo ve skupině „Lumpenkavárna“. Tam zpěvák sklidil opovržení, ba sprosté nadávky. „Tak tohle je skutečné dno,“ konstatovala jedna z uživatelek Facebooku.

Před blížícími se krajskými a senátními volbami není nouze ani o momentky z předvolebních kampaní. Vděčným terčem lidových vtipálků je vedle jiných šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterému kdosi takto upravil billboard. „I na venkově žijí lidé, kteří z řepky nezblbli jako srnka v zimě a nenechají se opít koblihou…,“ radoval se Martin Petr, který tento nejnovější počin lidové tvořivosti zachytil a neváhal se s ním podělit s facebookovou komunitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…