I Kalousek má prý svou šavli. Bárta připomněl několik vtipných videí

12.05.2013 14:56

Po indispozici prezidenta Miloše Zemana na vyzvedávání korunovačních klenotů se objevilo několik reakcí. Mezi nimi i ministra financí Miroslava Kalouska. Předseda VV Vít Bárta se ale rozhodl mu to oplatit.

I Kalousek má prý svou šavli. Bárta připomněl několik vtipných videí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Indispozice Miloše Zemana na vyzvedávání korunovačních klenotů na Pražském hradě dala vzniknout spekulacím, zda šlo skutečně o virózu. S jednou poznámkou přispěl i Miroslav Kalousek: „Já jsem to sice neviděl, ale v pátek jsem slyšel, že chybělo málo a ke korunovačním klenotům, koruně, žezlu a jablku, přibyla ještě šavle," uvedl pro iDnes.cz.

Vzápětí se ale na prezidentovu stranu postavil předseda Věcí veřejných Vít Bárta. A zveřejnil na svém blogu kompilaci videí, kde byl podle něj ministr financí indisponován. „Nevím, jestli je ministr financí Kalousek zrovna oprávněn komentovat včerejší indispozici prezidenta republiky Miloše Zemana. Ta šavle, kterou v souvislosti se státním pokladem zmínil, je totiž v případě Kalouska nabroušená na obě strany,“ napsal v sobotu na svém webu.

A rozhodl se sestavit výběr videí, kde je podle něj Kalousek pod vlivem alkoholu. „Na serveru youtube.com najdete mnoho videí, která zachycují Kalouska ve stejném a mnohdy i horším rozpoložení, než ve kterém se nacházel prezident. V jednom případě vyzýval demonstranty před Úřadem vlády, aby mu v rámci pravidel klidně uřízli hlavu, toto video však bylo před časem staženo,“ poznamenává Bárta.

K textu připojil i video, kde například ministr financí odmítl zkoušku alkoholtesterem a tím podle autorů videa dokládá hladinu alkoholu v krvi. „A v neposledním případě musel dokonce opustit vysílání v přímém přenosu, což vyvolalo úsměv i na tváři vedle sedícího exministra průmyslu Milana Urbana,“ dodává Bárta. (video ZDE) Na videu se během rozhovoru udělalo ministru Kalouskovi špatně, o alkoholu ale řeč nebyla.

„Ještěže nejsou klíče od korunovačních klenotů svěřeny ministru financí, čert ví, jak by to dopadlo,“ uzavírá Bárta svůj recesistický text.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…