I kdyby podporovala Palestinu, tak co? Senátorce zkazili sobotu, obrana přišla vzápětí

19.11.2023 16:16 | Monitoring

Senátorka Adéla Šípová sdílela na svátek 17. listopadu fotografii ze setkání s pirátkou Jankou Michailidu. K tomu připojila barevné emotikony srdíček, a oheň byl na střeše. Mnozí viděli v červeném, zeleném a černém srdíčku podporu Palestině a dali to senátorce „sežrat“. Ta se však brání. Stejně tak se najdou i mnozí, kteří se jí zastávají.

I kdyby podporovala Palestinu, tak co? Senátorce zkazili sobotu, obrana přišla vzápětí
Foto: FCB A. Šípové
Popisek: Adéla Šípová s Jankou Michailidu

„Slavíme svátky svobody a demokracie. S Jankou Michailidu,“ napsala na svém profilu na síti X senátorka Adéla Šípová. Doplnila to symboly V, červeného, zeleného a černého srdce. Na to, že provokuje, byla upozorněna záhy některými uživateli; ona sama však uvedla, že nerozumí, čím. Zastala se Janky Michailidu, kdy uvedla, že si Janky váží. „Demokracie je založená na vzájemném respektu. Janka není komunistka,“ napsala Šípová ve svém svátečním tweetu.

Následně se snesla vlna kritiky, o níž jsme psali zde:

„Twitter mi zkazil sobotu s mými dětmi. Nyní se ale už opravdu odpojuji, musím to dohnat. Tím, že nebudu na twitteru přítomná o víkendu, nevyjadřuji žádný postoj k ničemu. Žádám všechny, kdo se jali vykládat mé postoje za mě, aby tak už nečinili. Věnujte se raději svým blízkým,“ poznamenala Šípová ke kritice, která se na její hlavu spustila.

Našli se však i tací, kteří se senátorky zastali.

„Největší shitshow na Twitteru, co jsem za těch 8 let zažil. Šokující odhalení podpory Palestiny/Hamasu pomocí srdíček, vrchol veřejné debaty. Kdybych o této kauze slyšel před rokem, tipoval bych její původ na Aeronet,“ poznamenal k tomu novinář Filip Zelenka.

„I kdyby Adéla Šípová vyjadřovala solidaritu s Palestinci, nebylo by na tom nic špatného. Zločin je oslava teroristického Hamasu, ale pro to u Šípové neexistoval žádný důkaz. Strašné je, když ve jménu Palestiny jsou zastrašování či vražděni židé. Stejně jako ve jménu Izraele šířena nenávist,“ podotkl Daniel Hůle z neziskovky Člověk v tísni.

„Lidem tu přeskočilo. Z reakcí chápu, že ty barvy srdíček Adély Šípové a Janky Michailidu jsou dílem potměšilé náhody, což je škoda, protože snad nic by nenavazovalo na ideály 17. listopadu jako právě projev solidarity se zabíjenými palestinskými civilisty. I tak si vás obou ale vážím,“ sdělil novinář Jakub Patočka.

„Hele, ale přisoudit někomu z barvy srdíček na Twitteru rovnou podporu terorismu je asi trochu pakárna, že jo?" zastal se mimo jiné senátorky a pirátské političky komentátor Jindřich Šídlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…