I kvůli globálnímu oteplování přicházejí velké počty migrantů do Evropy. Je třeba to řešit, varuje Matěj Stropnický

30.08.2018 21:46 | Zprávy

Hostem čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu byl někdejší předseda Zelených a dnes zámecký pán Matěj Stropnický. Na rozhlasových vlnách mimo jiné vysvětloval, proč před komunálními volbami v Mohelnici podpořil i dva politiky hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Zelení počínání Stropnického odsoudili. Stropnický své počínání vysvětlil. A rýpl si do Okamurova hnutí.

I kvůli globálnímu oteplování přicházejí velké počty migrantů do Evropy. Je třeba to řešit, varuje Matěj Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Stropnický podpořil v Mohelnici hnutí Změna je možná. „Mě nenapadlo, že to vzbudí takový humbuk, upřímně řečeno,“ podotkl Stropnický hned na úvod. Uskupení poslal dar ve výši dva tisíce korun. U hnutí ho prý zaujal program, který se mu líbí. Prý je to zcela zelený program. Ale s touto zkušeností prý už napříště bude větší pozornost věnovat i složení kandidátky.

„Ve chvíli, kdy jsem se to dozvěděl, tak musím říct, že mě to naštvalo. Hnutí Svoboda a přímá demokracie v každém slově názvu té strany lže,“ rozzlobil se Stropnický v rozhlase. „Obsah politiky SPD je pro nás nepřijatelný. Ale podcenil jsem tu situaci a vnímám to jako své pochybení,“ pokračoval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…