I kvůli globálnímu oteplování přicházejí velké počty migrantů do Evropy. Je třeba to řešit, varuje Matěj Stropnický

30.08.2018 21:46

Hostem čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu byl někdejší předseda Zelených a dnes zámecký pán Matěj Stropnický. Na rozhlasových vlnách mimo jiné vysvětloval, proč před komunálními volbami v Mohelnici podpořil i dva politiky hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Zelení počínání Stropnického odsoudili. Stropnický své počínání vysvětlil. A rýpl si do Okamurova hnutí.

I kvůli globálnímu oteplování přicházejí velké počty migrantů do Evropy. Je třeba to řešit, varuje Matěj Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Stropnický podpořil v Mohelnici hnutí Změna je možná. „Mě nenapadlo, že to vzbudí takový humbuk, upřímně řečeno,“ podotkl Stropnický hned na úvod. Uskupení poslal dar ve výši dva tisíce korun. U hnutí ho prý zaujal program, který se mu líbí. Prý je to zcela zelený program. Ale s touto zkušeností prý už napříště bude větší pozornost věnovat i složení kandidátky.

„Ve chvíli, kdy jsem se to dozvěděl, tak musím říct, že mě to naštvalo. Hnutí Svoboda a přímá demokracie v každém slově názvu té strany lže,“ rozzlobil se Stropnický v rozhlase. „Obsah politiky SPD je pro nás nepřijatelný. Ale podcenil jsem tu situaci a vnímám to jako své pochybení,“ pokračoval.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Odmítá např. tvrzení členů SPD, že islám je zlo. „Pro mě je to hovadina,“ řekl krátce.  

V komunálních a senátní volbách ale nekandiduje a dává si od politiky oddech. Trochu ho jen překvapilo, že je pod takovým drobnohledem médií. „Já Zeleným držím palce a budu je volit. Myslím si, že v pražském zastupitelstvu bude mnohem a mnohem víc zelených politiků, i když nemusejí být ze strany Zelených. Třeba Piráti,“ konstatoval Stropnický.    

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Ve vysílání věnoval pozornost i globálnímu oteplování. I kvůli této klimatické změně k nám do Evropy přicházejí velké počty migrantů. Proto je třeba otázku globálního oteplování řešit. „My jako součást Západu se podílíme na velké produkci ekologické stopy. Ten nepoměr ekologické stopy, kterou produkuje Západ, je nepoměrně větší než ekologická stopa zemí jihu,“ zdůraznil Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …