IQ 107. Pavel, Čaputová a strom. K fotografii z Brna přibývají srdíčka i smích

23.06.2023 12:47 | Ze sítí

Vítězové reality show. IQ 107. Komentátor Petr Kolář nedokázal odolat ironii, když viděl forografii prezidenta Pavla se Zuzanou Čaputovou, stylizovanou tak, aby připomínala slavný snímek Václava Klause s Vladimírem Mečiarem.

IQ 107. Pavel, Čaputová a strom. K fotografii z Brna přibývají srdíčka i smích
Foto: Facebook Zuzana Čaputová
Popisek: Petr Pavel a Zuzana Čaputová při návštěvě v Kyjevě

V jihomoravské metropoli probíhá festival vedení dialogů Meeting Brno, který zahájili český prezident Petr Pavel a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Oba zde diskutovali s veřejností, ale došlo i na soukromé setkání.

Ve vile Tugendhat usedli u slavného stromu, u kterého se před více než třiceti lety sešli Vladimír Mečiar a Václav Klaus a dělili Československo.

Podle komentátora MF Dnes Petra Koláře fotografie Petra Pavla a Zuzany Čaputové působila nesmírně trapně. Do prezident si rýpl, že se zase jednou projevilo, jak vysoké IQ má.

„No jo, já vím. Bylo to pořízený s tím, aby si lidi vzpomněli na tu první ikonickou fotku. A řekli si: Ještě že tam už teď sedí mnohem lepší politici, mnohem lepší lidé, a přidali srdíčko… Jenže. Jenže, zaprvé to celé působí strašně trapně. Asi jako když Petr Pavel mluví o ‚blbé náladě‘. Příště si třeba vezme krátké kalhoty, bude za svůj autogram malovat srdíčko, nebo může mluvit o nutnosti utahování opasků. Zadruhé na té druhé fotce sedí politici s velkým P, ať se na tom komukoli líbí, či nelíbí cokoli. Na první relativně dobře vypadající a zpravidla absolutně prázdné hovoří vítězové reality show. Zatřetí, nikdo na původním snímku nemá IQ 107. 

Petr Kolář promlouvá
 

Fotografie v Brně ale přinesla i jiné vtipné reakce. Někteří si vzpomněli na slavnou filmovou hlášku z brněnských exteriérů „Nová doba“.

Jiné zaujalo, že oběma prezidentům poslal kytici z Islámské nadace Brno, která již několik let usiluje o stavbu mešity v jihomoravské metropoli. Její zástupce musel s pugetem bohužel poslat syna, neboť je právě na pouti do Mekky.

K fotografii pod stromem začali mnozí vtipálci okamžitě přidělávat různé „bubliny“ s hláškami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Názor, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 23.06.2023 15:42:45
Když tam kdysi seděli Klaus s Mečiarem, tak to byli představitelé dvou suverénních národů, jejichž občané tehdy mysleli, jaký jejich národy čeká svobodný rozvoj a skvělá budoucnost. Nyní tam seděly dvě loutky zastupující dva vazalské státy EU, od kterých nikdo nečeká nic dobrého.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …