Idiote, dostaneš pěstí! Drahoš. „Světová válka“ nakonec vypukla u Jiřího Ovčáčka

16.04.2018 16:59

Twitterový účet Jiřího Ovčáčka je v posledních dnech pořádně výbušným místem. Hradní mluvčí na sociální síti vzdoruje těm, kteří si prý přejí válku v Sýrii nebo dokonce konflikt mezi USA a Ruskem. Ovčáček se dokonce pustil do debaty s Jiřím Drahošem. Zapojil se také analytik spolku Evropské hodnoty.

Idiote, dostaneš pěstí! Drahoš. „Světová válka“ nakonec vypukla u Jiřího Ovčáčka
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

V noci z pátka na sobotu udeřily Spojené státy, Velká Británie a Francie na Sýrii. Mělo jít o odvetu za údajné použití chemických zbraní ze strany syrského vládce Bašára Asada vůči civilním obyvatelům.

“Vojenské řešení je vždy až to poslední,” napsal Jiří Ovčáček v pátek v noci na svůj twitterový účet a hned tím spustil lavinu nenávistných komentářů od uživatelů sociální sítě. Přitom se jednalo teprve o první pomyslný výstřel, následovaly další, razantnější a ostřejší.

Uživatelka Twitteru pod první Ovčáčkův Tweet k úderu na Sýrii poznamenala, že Česká republika je součástí NATO a generální tajemník paktu Jens Stoltenberg útok na Sýrii podpořil. “Přestaňte tady planě žvanit a přejděte k činu. Zbraň do ruky a jděte bojovat do Sýrie!” zareagoval na to hradní mluvčí. Na další její komentář pak Ovčáček odpověděl podobně: “Nedělejte tady hrdinku. Syrské bojiště vás očekává”.

Anketa

Chcete, aby další pokus na sestavení vlády dostal opět Andrej Babiš?

56%
44%
hlasovalo: 9753 lidí

“Všichni, kdo ideově podpořili útok na Sýrii, se zesměšnili. Stafáž divadélka domluveného Washingtonem, Moskvou, Paříží, Londýnem a Damaškem,” pokračovala hradní ofenzíva proti úderu na Sýrii.

Poté, co prezident Miloš Zeman vystoupil v živě vysílaném rozhovoru na rádiu Frekvence 1, kde zásah tří západních mocností ostře zkritizoval (hovořil dokonce o debilitě), Jiří Ovčáček místy na sociálních sítích ještě přitvrdil a svými příspěvky se ostře pustil do těch, kteří útoky na Sýrii podporují.

“Takže III. světová válka málem vypukla kvůli videu z dílny absolutně nedůvěryhodných Bílých helem. Šílené a obludné!” napsal v reakci na článek serveru Novinky.cz, který referoval o tom, že zmiňovaným “nevyvratitelným” důkazem o chemických zbraních, který zmiňoval francouzský prezident Emmanuel Macron, bylo jakési video kolující po internetu. 

Přitom Macron v telefonickém rozhovoru s ruským šéfdiplomatem Sergejem Lavrovem tvrdil, že Francouzi mají jasné důkazy, ale Rusům je poskytnout nemohou, protože podléhají režimu přísného utajení. Nakonec se ukázalo, že “utajovaným” důkazem bylo veřejně dostupné video, které kolovalo po sociálních sítích.

“Největší nebezpečí pro ČR představuje část českého establishmentu, která touží po smrtícím konfliktu mezi USA a Ruskem. Už nesmíme mlčet!” pokračoval později v palbě prezidentův mluvčí.

V reakci na tento komentář se veřejně ozval analytik lobistického spolku Evropské hodnoty Roman Máca, který Ovčáčka označil za idiota. “Pozor, hlášení: Rodiče, kteří chtějí vidět idiota, nechť přijdou na adresu Hrad, I. nádvoří č.p. 1, Hradčany, Praha. Konec hlášení”.

Během pondělního odpoledne se do věci vložil neúspěšný prezidentský kandidát a nově nejspíš kandidát do Senátu za Prahu 4 Jiří Drahoš. Ten se na svém twitterovém profilu pustil do Ovčáčka. Celou záležitost označil za natolik absurdní divadlo, že to nejde slušně komentovat.

“Tohle už je natolik absurdní divadlo, že se na to ani nedá slušně reagovat. Koho Jiří Ovčáček urazí příště? Moc skupin lidí už mu nezbývá,” napsal Drahoš v reakci na článek serveru idnes.cz, který o Ovčáčkových komentářích na sociálních síti referoval.

Mluvčí si to ovšem od neúspěšného uchazeče o Hrad nenechal líbit a během tří minut vrátil úder. “Vzhledem k tomu, že jste podpořil útok na Sýrii bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, je pro mne ctí, že mě nectíte. Nechci být na straně válečníků,” uvedl Ovčáček. Vzájemnou konverzaci s Drahošem pak publikoval i na svém profilu s dovětkem, že jde o “jednoznačnou odpověď stálému kandidátovi J. Drahošovi”.

Závěrem se pak mluvčí na Twitteru “pochlubil” SMS zprávou, kterou během pondělí obdržel. Z neznámého čísla dostal vzkaz ve znění: “Až tě někde potkám, dostaneš pěstí”. Podle mluvčího jde o patologickou sedlinu, kterou “povzbuzují všichni ti `slušní a noblesní` podporovatelé války”.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …