Idioti, vysmál se Zeman komentátorům. Teď se ozval další nářek

24.05.2018 14:14

O prezidentovi Miloši Zemanovi všichni vědí, že pro ostrá slova nechodí daleko. S chutí uráží např. pracovníky médií. Znovu to ukázal na Žofínském fóru, kde označil sportovní komentátory za „idioty“. Komentátorka, které se tohoto nelichotivého označení od Zemana dostalo, se ovšem rozhodla nemlčet. Posuďte sami, jak zareagovala.

Idioti, vysmál se Zeman komentátorům. Teď se ozval další nářek
Foto: Vít Hassan
Popisek: Dvojnásobná zlatá medailistka ze zimní olympiády 2018 Ester Ledecká

Miloš Zeman rád rozviřuje společenské vody. Tu sprostým slovem, tu jiným kontroverzním výrokem. Za terč si často volí novináře. Vůbec nejtvrdší bývá vůči komentátorům. Od Žofínského fóra 2018 už platí, že nešetří ani sportovní komentátory. Normálně se na ně nedívá, ale od generálního ředitele a majitele TV Barrandov slyšel, jak dva čeští sportovní komentátoři hodnotili zlatou olympijskou jízdu Ester Ledecké na lyžích.

„Jejich komentáře zněly a jéje, zase chyba, a další chyba‘. No prostě výborně tomu rozuměli ti idioti. A pak zůstali s otevřenou hubou, když si ester Ledecká dojela pro zlatou medaili,“ zaznělo z úst hlavy státu.

Komentátory, které měl Zeman na mysli byli Petr Vichnar a Lucie Hrstková-Pešánová. Tu nepříjemně překvapilo, jak se vyjadřuje prezident této země. V rozhovoru pro iRozhlas.cz poznamenala, že si i po několika měsících za svým komentářem stojí. Ať už o něm prezident říká cokoliv.

„Myslela jsem si, že už ten humbuk trošku utichl. Strhl se pro mě překvapivě, protože se měl zaměřit spíš na to, že Ester vyhrála a máme zlato, než na to, že komentáře nebyly úplně dobré. Už jsem se mockrát opakovala, že si za tím stojím. Byla jsem tam od toho, abych komentovala jízdu, ne od toho kolem,“ řekla.

„Překvapilo mě, že se k tomu pan prezident takhle vyjádřil, navíc takhle hrubě. Myslím, že by se to takhle urážlivě řešit nemělo. Víc k tomu asi nemám co dodat,“ poznamenala ještě.

Někteří zahraniční komentátoři prý jízdu Ledecké komentovali více emotivněji. Přesto si za svým komentářem stojí. Bylo to prý vůbec poprvé, co komentovala superobří slalom a má za to, že je to velmi náročné. Komentátor musí být velmi pozorný. Pokud je komentátor přímo na místě – v tomto případě v jižní Koreji, je více v obraze, může si na vlastní oči prohlédnout kritická místa na trati. Pokud závod komentujete z Prahy, je to o něco složitější. To částečně vysvětluje, proč závod komentovala tak, jak ho komentovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…