Insider naznačil, jak bude vypadat zítřejší tribunál ODS s Klausem

15.03.2019 19:33

Vedení ODS bude rozhodovat o vyloučení Václava Klause mladšího z poslaneckého klubu strany. Nezpůsobí to rozkol uvnitř Občanské demokratické strany? A co pro ODS znamená ostrá kritika Václava Klause staršího? V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu o tom hovořil místopředseda ODS Martin Kupka.

Insider naznačil, jak bude vypadat zítřejší tribunál ODS s Klausem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

„Budeme se nepochybně vracet k té výzvě, kterou adresovali Václavu Klausovi mladšímu poslanci,“ sdělil k nadcházející schůzi výkonné rady Kupka. „Václav Klaus nám vzkazuje prostřednictvím svých výroků a gest, že v ODS moc být nechce. A že by byl možná rád, kdyby ho ODS vyloučila,“ míní Kupka. 

Anketa

Vadí vám výrok Václava Klause ml. o EU a Židech?

4%
96%
hlasovalo: 21460 lidí

„Mohli jsme Václava Klause vyloučit z ODS rovnou. Ale naše politické gesto vnímám jako zralejší, kdy se s tím může nějak vypořádat. Ale zatím mě to nenaplňuje pozitivními dojmy,“ dodal Kupka. „ODS jako každá politická strana musí mít nástroj, kdy výlučná názorová výlučnost znamená poškozování strany, neboť se stává nečitelnou,“ zmínil.

Kupka se pak následně vyjádřil i k výrokům Klause mladšího. „Výrok o EU a její přirovnání k židovským transportům pro mě bylo poslední kapkou.“ Kupka následně zmínil i to, že mu vadila Klausova podpora jiného než občanskodemokratického kandidáta v senátních volbách. Klaus mladší tehdy podporoval kandidáta SPD Ladislava Jakla. 

Kolik klausovců podle Kupky ve straně je? Bude těžké rozhodování? „Ani pro mě to není jednoduché,“ zmínil Kupka a vyjádřil se i ke slovům Václava Klause staršího, že strana svými kroky míří k bezvýznamnosti. „My jsme od Václava Klause staršího zaznamenali celou řadu gest a vyjádření, kdy dal najevo, že ODS není jeho strana. Naposledy si pamatuji, že podporoval projekt Hlavu vzhůru. Řekl bych, že spíš on se odklonili od linie ODS. Před lety neprezentoval takové názory jako dnes,“ sdělil Kupka. 

Téma školského výboru a jeho předsednictví není nyní podle Kupky na pořadu dne. „Bude to předmětem dalších diskuzí až podle toho, jak dopadne sobotní jednání,“ dodal. „Chceme udělat takový výkop na programu ODS pro nadcházející sněmovní volby,“ sdělil dále Kupka, co nyní strana chystá. Hovořil i o přípravě pro evropské volby. Závěrem pak Kupka hovořil o tom, že největším konkurentem ODS je hnutí ANO. „Jsem přesvědčený o tom, že máme české veřejnosti co nabídnout,“ uzavřel Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…