Islám: Dvě opravdu nepěkné a vážné aktuální informace

24.11.2015 10:44

Podle britské vlády se Islámský stát nebo al-Káida pokusí získat chemické, biologické a radioaktivní bojové prostředky. Tvrdí to premiér David Cameron v dokumentu, v němž představuje strategii obrany a národní bezpečnosti v příštích pěti letech. Píše o tom server E15.cz.

Islám: Dvě opravdu nepěkné a vážné aktuální informace
Foto: vbsm.com
Popisek: Pietní místo po terorismu v Paříži

V případě, že ve Velké Británii dojde k atentátu, má být podle dokumentu připraveno pomoci policii zhruba deset tisíc vojáků. I z toho důvodu se Cameron rozhodl zvýšit výdaje na armádu a rozvědky v přepočtu asi o 462 miliard korun. K protiponorkovému boji či průzkumu jsou například určeny vojenské letouny Boeing P-8 Poseidon, které britská vláda chce zakoupit.

Cameronův plán reaguje na vzestup Islámského státu, krizi na Ukrajině i útoky v kybernetice. Islámský stát vnímá Cameron jako přímou hrozbu pro bezpečnost doma i v zahraničí. 

David Cameron se rovněž dohodl s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem, že se Británie zapojí do úderů na cíle IS v Sýrii. To si však nepřeje více než 55 procent britských občanů.

Původní text ZDE.

O tom, že situace v Británii je skutečně vážná, informuje i Eurodeník.cz, který poznamenává, že jeden z pěti britských muslimů sympatizuje s těmi, kteří spolupracují s Islámským státem. Ukázal to totiž aktuální průzkum britské muslimské menšiny, který publikoval The Sun.

A je pravdou, že po pařížských útocích v Británii raketově vzrostl počet napadení muslimek nosících hidžáb. 

Z Británie do Sýrie již odcestovalo mnoho Britů, následně zde vstoupili do řad Islámského státu. 

Podle londýnského kandidáta na starostu Sadiqa Khana je tento britský průzkum varováním pro celou Evropu. „Je třeba, aby Británie vyndala hlavu z písku a učinila tvrdé kroky v boji proti extremismu a radikalizaci,“ uvedl.

Islámský stát se přihlásil nejen k teroristickým útokům v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí, ale také k odpálení bomby na palubě ruského letounu Airbus A321. Tehdy zahynulo všech 224 lidí na palubě.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…