Ivan Gabal se vrací. Zkusí se dostat do Senátu proti Hilšerovi s Kratinou

26.06.2018 16:44

Bývalý poslanec za KDU-ČSL Ivan Gabal se rozhodl opět vstoupit do politiky. Dnes to oznámil na svém facebookovém profilu.

Ivan Gabal se vrací. Zkusí se dostat do Senátu proti Hilšerovi s Kratinou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal

„Roztříštěnost domácí politiky osm měsíců po volbách, rozkolísání západního kurzu mne vedou k návratu do parlamentní politiky. Budu kandidovat v podzimních volbách do Senátu v Praze 3 a Praze 2-Vinohradech, Žižkově, Vysočanech, Strašnicích, Hrdlořezích, Hloubětínu, Malešicích,“ poznamenal Gabal na svém profilu. 

Na Praze 2 tak Gabal vyzve bývalého uchazeče o prezidentské křeslo Marka Hilšera. Ten bude kandidovat za své hnutí, jehož je předsedou. V souboji se postaví také senátorovi Liboru Michálkovi (za Piráty) nebo herci Vladimíru Kratinovi za ODS.

Do senátorských voleb jde také finalista prezidentské volby Jiří Drahoš, jenž se bude na podzim ucházet o post senátora v Praze 4 s podporou TOP 09, lidovců, hnutí STAN a Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…