Ivan Mikloš, možný budoucí ministr na Ukrajině, prozradil v rádiu své plány

08.04.2016 19:50

Hostem dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu byl bývalý slovenský ministr financí Ivan Mikloš. Tomu bylo nabídnuto, aby se stal ministrem financí na Ukrajině, o čemž mluvil s moderátorkou Karolínou Koubovou.

Ivan Mikloš, možný budoucí ministr na Ukrajině, prozradil v rádiu své plány
Foto: Archív autora
Popisek: Mikloš

„Ještě nejsem nominovaný. Nabídku jsem dostal neoficiálně od budoucího premiéra, není jisté, zda premiérem skutečně bude,“ započal Mikloš rozhovor.

Vysvětlil, že tato nejistota se odvíjí od toho, že vlastně ještě není vůbec zřejmé, jak dopadne krize současné ukrajinské vlády. Velkou roli totiž mohou hrát i nezařazení poslanci. Pro účast ve vládě má však několik podmínek. Jednou je její proreformní směřování.

Celý rozhovor zde.

„Nechci ztratit slovenské občanství,“ uvedl svou druhou podmínku. S tím by však na Ukrajině problém být neměl, jelikož chtějí zavést nový zákon, aby bylo možné ministrem ustanovit i člověka jiného občanství než ukrajinského.

Za nejdůležitější však považuje to, že by ukrajinská vláda za jeho účasti směřovala k boji proti korupci a opravdovým reformám. Přiznal, že její problémy, „které se vršily dlouho“, asi hned nevyřeší, snaha a směr, kterým se Ukrajina vydá, jsou však zásadní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…