Já a nátlak na Šarocha? Ten dělala některá média a demonstranti, vypálil Babiš

14.09.2019 14:20

Městské státní zastupitelství v Praze zastavilo trestní stíhání všech šesti obviněných v kauze Čapí hnízdo včetně premiéra Andreje Babiše (ANO). „Jsem rád, že Česko už nemá stíhaného premiéra,“ zhodnotil celou situaci v rozhovoru pro Právo zveřejněném na serveru Novinky.cz.

Já a nátlak na Šarocha? Ten dělala některá média a demonstranti, vypálil Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

I když bylo trestní stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo v pátek zastaveno, stále prý necítí zadostiučinění. Když ale státní zástupce a jeho nadřízený dospěli k tomuto názoru, tak prý doufá, že i další přezkumy dopadnou dobře.

Zopakoval svá častá vyjádření, že stíhání považoval za nespravedlivé. Nyní je rád, že není trestně stíhaný, jak s oblibou říkali vybraní novináři či někteří politici. „Jsem rád, že ČR už nemá trestně stíhaného premiéra,“ doplnil s tím, že bude ale ještě čekat na další vývoj.

Štvou jej však poslanci, kteří nahlíželi do spisu, kde nemohli nic najít, protože tam nic není, jak vše teď zpochybňují. „Případ hodnotí neobjektivně. Stačí se vrátit do 12. května 2018, kdy Právo napsalo, že žalobce má za to, že závěr o vině nemusí být hodnověrný ani skutečný,“ a že „podle mínění státního zástupce Šarocha nejsou dosavadní důkazy získané policií dostačující,“ připomněl předseda vlády. „Není tedy pravda, že změnil názor, už tehdy měl pochybnosti,“ dodal Babiš.

Na poznámku, že se objevují hlasy, že státní zástupce Šaroch podlehl nátlaku, premiér zdůraznil, že žádný nátlak nedělal, jediné, co řekl, bylo prý to, že je přesvědčen o své nevině a že se nic nestalo. „Jestli tu byl nějaký nátlak, tak byl ze strany některých médií a demonstrantů,“ podotýká s tím, že společně s rodinou prožívali tři a půl roku mediálního pekla.

Kdyby však kauza Čapí hnízdo skončila, jsou zde další podezření. Jako například údajný střet zájmů, audity eurokomise o dotacích Agrofertu, vyšetřování možných fiktivních smluv na Čapím hnízdě.

„Těch kauz z minulosti, které se pak ukázaly jako nesmysly, bylo plno. Byl bych rád, aby občané hodnotili moji kariéru v politice, a tam mám jasné výsledky, jako ministr financí i jako premiér – doma i v zahraničí,“ uzavřel premiér Babiš s tím, že v tom mu nikdo nemůže nic vyčítat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…