Já být ženou, tak bych před muži v EU ani nevylézal, píše bloger roku

13.03.2012 14:24

Podle Evropské unie jsou ženy slabé, hloupé a bez schopností, píše blogger František Matějka. Kritizuje totiž nový nápad, podle kterého by muselo být pevné a vyvážené zastoupení žen v evropských firmách.

Já být ženou, tak bych před muži v EU ani nevylézal, píše bloger roku
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

„Evropská komise si nechala vypracovat několik zpráv a auditů, ze kterých zjistila, že u společností s „vyváženým“ zastoupením žen a mužů je oproti společnostem řízeným pouze muži provozní zisk o 56 % vyšší, a že výdělky společností, které měly ve vedoucí pozici alespoň jednu ženu, jsou výrazně vyšší, než výdělky společností, v jejichž správní radě žádné ženy nejsou. Bohatě jí stačila výsledná čísla, aniž by se zabývala obory a jejich specifiky,“ kritizuje František Matějka na svém blogu.

Sám o ženách píše kladně, rád s nimi spolupracuje. Nápad Evropské komise je podle něj ale zásah do přirozenosti vývoje. „Čekají nás tak v EU povinné kvóty umísťování žen do statutárních orgánů společností a do jejich výkonných a manažerských pozic, protože přirozené tempo je na Evropskou komisi příliš pomalé, když oprášila staré heslo „země, kde zítra znamená již včera“. Onu nedostatečnou „genderovou rozrůzněnost“ (čti dosavadní přirozenost vývoje) je třeba povinně napravit,“ píše dál.

Ženy jsou podle Matějky v práci výborným partnerem. Toto slovo je však důležité, nejsou nad nebo pod někým, jsou mužům rovnocenné. „O to více si lidé cení úspěchu žen, když ho dokážou dosáhnout v přirozeném konkurenčním prostředí s muži. O to více mohou jít a jdou přirozeným příkladem ostatním,“ naráží na nesmyslnost povinných kvót.

„Jestli skutečně projde plán Evropské komise na ty další pod sankcí povinné umělé kvóty, tak být ženou, stydím se před muži a raději ani nevylézám. Získat totiž pozici tím, že mě tam jako ženu někdo jmenuje nebo zaměstná proto, aby splnil kvóty, bez toho, aniž by primárně hodnotil mé schopnosti a um, bych jako žena považoval za absolutní potupu,“ uzavírá blogger Matějka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…