Já tomu Konvičkovi kdysi fandil, vyznal se muž, který radil Topolánkovi. Teď už to prý nejde

08.08.2015 21:34

Někdejší mluvčí Mirka Topolánka a publicista Martin Schmarcz se na sociální síti Facebook vyjádřil k tématu uprchlíků. Zdá se mu typické, že si v Česku všímáme údajného útlaku uprchlíků v Bělé pod Bezdězem, ale smrt křesťanů na Blízkém východě je pro nás příliš vzdálená. Docentovi Martinu Konvičkovi pak vyčinil za to, že štěpí společnost za pomoci lží.

Já tomu Konvičkovi kdysi fandil, vyznal se muž, který radil Topolánkovi. Teď už to prý nejde
Foto: Radim Panenka
Popisek: Autobusové nádraží v Subotici, odkud imigranti míří k maďarským hranicím. Imigranti se příliš fotit nechtějí

„Prohlášení: Konvičkovi a IVČRN jsem od počátku fandil. Ale od té doby, co začali druhé politiky lživě obviňovat z toho, že podporují muslimskou imigraci, aby sami získali politické body, od nich dávám ruce pryč. Za dobrou věc nelze bojovat lží. A národ nelze sjednotit jeho rozeštváváním,“ napsal Schmarcz. Za lež považuje např. tvrzení, že k nám vláda chce přivést muslimy. Vláda chce v první řadě pomoci uprchlíkům, jimž jde o život, bez ohledu na jejich náboženské vyznání.

Dává ovšem najevo, že „za kamarády nechce mít ani ‚islamofily‘, ani ‚xenofoby‘.“ Proč? Protože je třeba si zachovat chladnou hlavu a problémy řešit racionálně. Přesně to chce i po českých politicích.

To, že Konvičku kritizuje za údajné lži, tedy neznamená, že by stranil uprchlíkům. Nelíbí se mu např. zpráva uveřejněná na serveru Lidovky.cz, v níž se praví, že se uprchlíci v zařízení u Bělé pod Bezdězem bouří, neboť se k nim čeští úřednici nechovají jako k lidem.

„To je typické. V Sýrii, Iráku a jinde jsou stovky tisíc trpících křesťanů, které pronásledují muslimští fanatici, jež potřebují naši pomoc daleko více než nelegálové z Bělé, kteří na rozdíl od muslimů nemají mezi islámskými státy kam jít a nemají šanci dostat se do Evropy. Jenže: co oči nevidí, to srdce nebolí. Zato nás bolí, když se muslimští nelegální ekonomičtí migranti bouří proti legitimnímu postupu českých úřadů, které se je chystají vyhostit, protože zkrátka nesplňují podmínky pro udělení azylu podle mezinárodního práva...,“ zlobí se Schmarcz, někdejší mediální poradce Mirka Topolánka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…