Jak Hřib řídí město: Napsal jsem mu v červnu. Odpověděl v srpnu. Schůzka má být po volbách

19.08.2022 10:20 | Ze sítí

Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) spolu se starosty dalších městských částí vyjádřili dlouhodobé znepokojení nad fungováním městské policie v Praze. Situaci chtěli projednat s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti) coby vrchním šéfem strážníků. Ten se podle Ptáčka prý odmítá sejít dříve, než budou komunální volby, píše o tom na svém facebooku.

Jak Hřib řídí město: Napsal jsem mu v červnu. Odpověděl v srpnu. Schůzka má být po volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Prahy Zdeněk Hřib

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
„Mám tady pro vás takový malý příběh ze života starosty,“ předesílá starosta Prahy 3 na svém facebooku. Jelikož pražské starosty trápí způsob, jakým městská policie v Praze vykonává svou práci a jak se ukazuje, najít řešení nebude tak snadné.

„V červnu proběhlo setkání starostů městských částí 1 až 22. Otevřel jsem tam téma fungování městské policie v Praze. Společně s kolegy starosty jsme se shodli a jednomyslně si odhlasovali, že je třeba posílit pravomoce a vliv městských částí na ‚svá‘ obvodní ředitelství,“ přibližuje Ptáček.

Jelikož městskou policii neřídí městské části, ale řídí ji magistrát. A podle starostů to „nefunguje zrovna ideálně“, oslovili pražského primátora Hřiba. „Vrchním šéfem strážníků je pan primátor Hřib. Napsal jsem mu hned v červnu mail s žádostí o schůzku, abychom si to osobně probrali. Reagoval teď v srpnu, že si termín dohodneme v listopadu,“ cituje Ptáček primátorovu reakci.

V kontextu toho vyjádřil přesvědčení, že podobné nepříjemnosti jsou už přehlíženy z důvodu blížícího se podzimního volebního klání: „V září jsou volby. Pan primátor už řídí magistrát hodně ‚na volnoběh‘,“ konstatuje starosta Ptáček k laxnímu přístupu pražského primátora Hřiba závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…