Jak to zvládá? Jednovaječné dvojče Cyrila Svobody vykazuje práci za dva plné úvazky

01.07.2019 14:26

Josef Svoboda, bratr bývalého ministra Cyrila Svobody z KDU-ČSL, kvůli kterému prý padla Rada Prahy 4. Právě na toto jméno byla upozorněna naše redakce s tím, že by se mohlo jednat o dalšího multifunkčního politika, který zastává více funkcí najednou. Josef Svoboda je místostarostou na Praze 4, ale nejedná se o jeho jedinou funkci.

Jak to zvládá? Jednovaječné dvojče Cyrila Svobody vykazuje práci za dva plné úvazky
Foto: red
Popisek: Stovka delegátů na sjezdu KDU-ČSL

Josef Svoboda na Praze 4 zastává post uvolněného místostarosty a ve své kompetenci má sociální, zdravotní a rodinnou politiku a spolupráci s neziskovými a náboženskými organizacemi. Jen pro připomenutí, uvolněný zastupitel znamená, že svoji funkci vykonává na plný úvazek a je dlouhodobě uvolněn z pracovního poměru a po dobu výkonu funkce je, zjednodušeně řečeno, zaměstnancem obce. Za to mu náleží odpovídající odměna. Podle nařízení vlády o výši odměn členů zastupitelstev náleží Svobodovi plat ve výši 80 764 korun. 
 

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš bude premiérem až do konce tohoto volebního období?

96%
4%
hlasovalo: 26630 lidí
 
Podle našich informací to však není jeho jediná funkce, Josef Svoboda má další pracovní smlouvu na Českém vysokém učení technickém (ČVUT), kde je tajemníkem Rady pro vnitřní rozhodování ČVUT a také pověřencem pro ochranu osobních údajů. Což potvrdila i kancléřka ČVUT Lucie Orgoníková. Ta nás také upozornila, že na podobný dotaz již odpovídali a odpověď visí na webu školy. 
 
„Tyto pozice zastává jmenovaný na základě pracovní smlouvy na dobu neurčitou ze dne 13. 3. 2018 ve znění dohody o změně pracovní smlouvy ze dne 30. 4. 2019, s výší pracovního úvazku 32 hodin týdně,“ stojí v odpovědi z ČVUT. 
 
Zmíněná dohoda o změně pracovní smlouvy ze dne 30. dubna letošního roku mění délku pracovního úvazku ze 40 hodin za 32 hodin. Do 30. dubna tedy Josef Svoboda zvládal vykonávat dva plné úvazky najednou. Záhadou je, jak to vše stíhá. 
 
 
O Josefu Svobodovi jsme již informovali v souvislosti s jeho bakalářskou prací na Karlově univerzitě s názvem „Od přirozeného vztahu muže a ženy ke vztahu svátostnému“. Náš zdroj, který na Svobodův výstup upozornil, shrnul některé závěry takto: „Nejenže nesplnil požadovaný rozsah práce, chyběl mu úvod, výzkumná otázka či závěr, ale zcela selhal i při práci s odbornou literaturou. Vytvořil tak bezmyšlenkový soubor citátů,“ jež oponent komentuje: „Snad tím chtěl zlepšit svět, ale bohužel měl napsat bakalářskou práci, což je jiný žánr.“ To je překvapující tím spíše, že Svoboda se již pyšní tituly Ing. a Ph. D., které měl získat na Vysoké škole ekonomické v Praze.
 
Nejvíce šokující jsou však Svobodovy názory, které neváhal předložit v závěrečné práci na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Píše nejen to, že lékaři mrzačí muže „předělávající“ se za ženu a naopak, nebo že homosexuálové a bisexuálové jsou porušení, ale neváhá připojit ani zcela extrémní zpátečnické názory. Ženy dle jeho práce mají být podřízeny mužům, protože muž je hlavou rodiny a žena byla stvořena pro muže. Ženy by dle něj dokonce měly nosit závoj na znamení své podřízenosti. Naprosto odsouzeníhodným je však názor, že žena nemá své tělo pro sebe, ale pro svého muže.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…