Jak z Cimrmana? Politik TOP 09 prý dal přes hubu synovi Smoljaka. Jdou řeči o penězích a „kmotrovi“

23.12.2018 9:10

Od Štědrého dne už nás dělí jen pár hodin. Firemní vánoční večírky jsou za námi a většina lidí už jen ozdobní stromek, připraví bramborový salát a shlédne pár pohádek. Někteří lidé si při té příležitosti možná vzpomenou, co všechno na vánočních večírcích zažili. Filip Smoljak, syn režiséra Ladislava Smoljaka, by však možná rád na vánoční večírek zapomněl. Na akci pražských Zelených byl prý napaden. Starosta obvinění popírá.

Jak z Cimrmana? Politik TOP 09 prý dal přes hubu synovi Smoljaka. Jdou řeči o penězích a „kmotrovi“
Foto: Repro FCB
Popisek: Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) rozlévá občanům rybí polévku

Syn slavného režiséra Ladislava Smoljaka Filip Smoljak např. tvrdí, že v tomto týdnu byl na vánočním večírku Zelených napaden. A to starostou Prahy 3 Jiřím Ptáčkem (TOP 09). „Dnes jsem se popral se samotným starostou Ptáčkem. Poprvé jsem se pral a poprvé se starostou a jeho blízkými,“ uvedl ve svém facebookovém statusu syn legendárního scénáristy, režiséra a herce Filip Smoljak. „Kdo myslíte, že vyhrál? Správná odpověď zní: Vyhrál jsem já, protože když mě napadl, zbaběle jsem ustoupil,“ pokračoval Smoljak. Na jeho slova upozornil server Blesk.cz.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

Háček je v tom, že Ptáček údajný incident popisuje zcela jinak. Prý se vlastně vůbec nestal, protože si s Filipem Smoljakem během večírku stačil tak akorát prohodit pár slov a 60 vteřin spolu mluvili. Ale nic víc.

„Upřímně řečeno, o tom, že jsem měl pana Smoljaka napadnout, jsem se dozvěděl až teprve z jeho Facebooku,“ uvedl Ptáček pro Blesk.cz. „Kdyby k něčemu takovému opravdu došlo, tak bych to jako starosta a rodilý Žižkovák rozhodně nezapíral. Už jen proto, že by se to neutajilo, tím spíše, když kolem bylo asi 100 svědků.“ prohlásil starosta.

Smoljak si však trvá na svém. Prý se s Ptáčkem opravdu popral. Ke rvačce mělo dojít poté, co Ptáčkovi vyčetl, že na radnici Prahy údajně krade.

Svědci to ale vidí jinak. Smoljak se podle nic v jednu chvíli na Ptáčka rozkřikl a pak naštvaně vypochodoval z klubu, přičemž prý hrubě odstrkoval hosty. Ke rvačce ale podle svědků nedošlo. Smoljak prý jen Ptáčkovi roztrpčeně sděloval, aby pozdravoval Pavla Hurdu, dlouholetého zastupitele ODS, o němž se občas mluvívá jako o „žižkovském kmotrovi“.

Server Žižkovské listy přesto nenechává na vedení Prahy 3 nit suchou. Nová vláda městské části prý nedělá pro občany nic zásadního, ale starosta a radní se rádi nechávají fotit a natáčet, jak rozlévají na Náměstí Jiřího z Poděbrad vánoční polévku.

„Příliš toho o plánech a aktivitách žižkovské radnice nenajdete ani v mediích. Zato se v bulvárním Blesku dočtete o incidentu starosty Jiřího Ptáčka (TOP 09) se synem zesnulého herce Ladislava Smoljaka na vánočním večírku jeho levicových partnerů ze Strany zelených,“ napsal server.

Není to přitom poprvé, co se Smoljak vymezil proti starostovi Prahy 3 Ptáčkovi. Viní ho také z toho, že mlčí ke zdražování vstupného v Žižkovském divadle Járy Cimrmana. Smoljak na sociální síti Facebook tvrdí, že divadlo zdražilo možná proto, aby kdosi, na koho si netroufne ani starosta Ptáček, dostal víc peněz do vlastních kapes.

Zdražení prý zařídila paní Rumlenová. „Ředitelka příspěvkové organizace Prahy 3 je manželkou herce a tajemníka Svěrákova hereckého souboru Genadije Rumleny. Rumlena je nejbližší spolupracovník manažera tohoto hereckého souboru, pana Václava Kotka, který má ze vstupného největší osobní příjem,“ popsal dámu Smoljak.

„Vzhledem k tomu, že ani pan Svěrák, ani dnes již zesnulý Smoljak, není smluvní stranou, zatímco Rumlenová a Kotek ano, je zřejmé, že cenu za vstup do majetku Prahy ovlivňuje pouze jedna jediná soukromá osoba, která má značný hospodářský zájem na tom, aby cena byla co nejvyšší. A tou je Václav Kotek,“ pokračoval Filip Smoljak, kterému se nelíbí, že s tím starosta Prahy 3 Ptáček nic nedělá. Prý možná proto, že se někoho bojí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…