Jakeš slaví 90. narozeniny. Bulvár připomíná jeho nejvtipnější hlášky

12.08.2012 9:55

VIDEO UVNITŘ Bývalá komunistická ikona Milouš Jakeš v neděli slaví 90. narozeniny. K tomuto výročí si proto bulvár vybral několik hlášek tohoto bývalého tajemníka KSČ. Mimo jiné si všímá těch citátů, co naráží na přílišné peníze celebrit Jandů či Hany Zagorové.

Jakeš slaví 90. narozeniny. Bulvár připomíná jeho nejvtipnější hlášky
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milouš Jakeš

Bulvár Aha! označil bývalého tajemníka KSČ za jednoho z nejzábavnějších politiků z dob socialismu. Proto vybral jeho deset hlášek.

„Tu jsme to v minulosti trochu přešvihli, abych tak řekl, s tou socializací. Ty živnosti menší, kde pracují sami, kde nikoho nevykořisťujeme, ty potřebujem,“ zní jedna z vybraných hlášek Milouše Jakeše.

Dalším vtipným výrokem bylo zcela jistě zaujetí z brojlerů. „Přišel jsem k jedné paní, byla to bankovní úřednice, skončila v bance, její muž byl traktorista, dělal v družstvu, a měli tam ty bojlery… já nevím, měli jich asi deset tisíc těch broj… brojlerů a měli sedm prasat.“

V dalších dvou si funkcionář bere do pusy zpěváky Dalibora a Petra Jandu, dokonce i Hanu Zagorovou. „Žádnej z nás nebere takový platy, prostě jako berou oni. Dostávám jednou ročně seznam těch umělců, kteří berou nad těch sto tisíc korun. No tak řekněme, paní Zagorová, je to milá holka, všechno, no ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok,“ prohlásil Jakeš.

Aha! se zmiňuje i o dalším citátu, rovněž k celebritám: „A další, ne 600 tisíc, milion… dva miliony berou. Jandové a jiní… Ti náhodou neprotestovali, ale mnozí z těch, kteří se takhle dobře mají, protestovali… To není jednoduchý proces, ta přestavba, není!“

Jako reakci noviny otiskly názory právě obou Jandů. Zpěvák Petr Janda by Jakešovi popřál, aby ve svém věku už konečně procitl a toho bolševismu jednou provždy zanechal. Dalibor Janda zase prohlásil: „Asi záviděl, že bereme víc, než on,“ sdělil bulváru a dodává, aby si to v tom kapitalismu Jakeš užil.

Milouš Jakeš byl český politik a v letech 1987–1989 byl generálním tajemníkem KSČ. V průběhu Sametové revoluce byl donucen z vysoké politiky odejít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…