Jako Rumcajs. Foto zarostlého Petra Nečase obletělo celou zemi. Toto k němu padlo

21.08.2013 6:45

Úterní mimořádná schůze Poslanecké sněmovny, na níž poslanci přijali usnesení, kterým sněmovnu rozpustili, přinesla minimálně jedno překvapení. Proměna bývalého premiéra ODS Petra Nečase natolik zaujala české deníky, že se jí většina z nich věnuje, nebo se o ní alespoň zmiňuje, ve středečním vydání.

Jako Rumcajs. Foto zarostlého Petra Nečase obletělo celou zemi. Toto k němu padlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas přišel s novou vizáží

Změny Nečasovy image si všímá například bulvární deník Blesk. Ten navíc přináší výmluvný titulek "Nečas: Tak zarůstám vousem a vlci už jdou sem...", který si vypůjčil ze známé písničky Severní vítr od dua Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř. A Blesk přidává i patřičný komentář: "Dříve vždy upravený a dokonale oholený expremiér Petr Nečas dorazil do sněmovny zarostlý jako Rumcajs."

Deník také spekuluje, proč se expremiér ke změně rozhodl. Možná prý "po té ostudě" nechce, aby ho někdo poznal. Nebo si po vzoru fotbalistů na vítězných šampionátech nechce pokazit štěstí, kterého se mu dostává - konečně žije se svou osudovou ženou, Janou Nagyovou.

Nečas prý mizí z politiky

Nečasův vzhled komentují i další deníky. Právo na novou image expremiéra upozorňuje pod fotografií doprovázející článek o rozpouštění sněmovny.

MF Dnes doprovodnou fotku bývalého předsedy ODS komentuje následovně: "Hladce oholený, vyrovnaný a hovorný Petr Nečas je minulostí. Na včerejším hlasování seděl zarostlý muž, který zažil pád své vlády a teď i konec sněmovny."

Velký portrét Nečase se objevil na titulní straně Lidových novin. Ty komentují nejen jeho vzhled, ale shrnují také krátce jeho údajný odchod z politiky jako "Nečasovo odcházení". "Na jednání přišel jindy hladce oholený politik s novou imagí, se zarostlou tváří a v nových brýlích. A po rozpuštění sněmovny zmizí z politiky," píší středeční LN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …