Jakub Janda: Poslat Ukrajině více zbraní!

26.11.2018 9:30

Zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda se na svém facebookovém profilu zaměřil na včerejší ruský útok na tři ukrajinské lodě. K němu došlo včera v Černém moři v Kerčském průlivu. Ukrajinské vojenské lodě prý nenahlásily svůj záměr a směr plavby.

Jakub Janda: Poslat Ukrajině více zbraní!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Rusko během dne zaútočilo na ukrajinské lodě, které se plavily v mezinárodních vodách Azovského moře. Do ukrajinské lodě naprosto úmyslně najela ruská loď. Ruské speciální síly už násilně obsadily dvě ukrajinské lodě pobřežní stráže. Ruská armáda mobilizovala své síly v oblasti, včetně útočních vrtulníků. Šest ukrajinských námořníků bylo zraněno. Ukrajinský prezident svolal svůj válečný kabinet a požádal o nouzové zasedání Rady bezpečnosti OSN,“ poznamenal k tomu Janda.

„Putinova popularita doma v Rusku strmě klesá. Navíc se v dalších dnech blíží oficiální vyhlášení nezávislosti ukrajinské ortodoxní církve na té ruské, což je ruská strategická prohra. Tento uměle vytvořený incident doma v Rusku zajistí další možnost mobilizovat část obyvatelstva a odvrátit pozornost od zvyšování věku odchodu do důchodu a obecně velkých ekonomických problémů,“ čte, co je za tím, Janda.

„Putin ví, že v EU má dost spojenců na to, aby proti němu EU neuvalila další důrazné sankce za tuto agresi. Kéž bych se mýlil a dokázali bychom Moskvu tvrdě potrestat. Snaha o vytvoření částečné námořní blokády Ukrajiny, což zhorší místní ekonomickou situaci. Také snaha snížit důvěru ukrajinské populace k EU a NATO, kteří na takovou agresi – Putin očekává – tvrdě nezareagují. To je důležité v kontextu blížících se ukrajinských prezidentských voleb, kde to ve výsledku podkopne prezidenta Porošenka, který (kromě mnoha svých vlastních domácích problémů) na západní kartu vsadil,“ dodal. 

My bychom měli podle Jandy poslat Ukrajině více zbraní, na unijní úrovni požadovat důrazné sankce, například proti oligarchům blízkých Putinovi žijicích na Západě a vyčistit ruskou ambasádu v Praze od desítek nepřátelských zpravodajců. „Náš premiér by měl s ministrem zahraničí a obrany odjet do Kyjeva a jasně říct, že stojíme na straně Ukrajiny, která čelí ruské agresi,“ dodal Janda.

Celý příspěvek Jakuba Jandy: 

DALŠÍ RUSKÁ AGRESE

- Rusko během dne zaútočilo na ukrajinské lodě, které se plavily v mezinárodních vodách Azovského moře. Do ukrajinské lodě naprosto úmyslně najela ruská loď.

- Ruské speciální síly už násilně obsadily dvě ukrajinské lodě pobřežní stráže. Ruská armáda mobilizovala své síly v blasti, včetně útočních vrtulníků. Šest ukrajinských námořníků bylo zraněno.

- Ukrajinský prezident svolal svůj válečný kabinet a požádal o nouzové zasedání Rady bezpečnosti OSN.

JAK TO ČÍST:

- Putinova popularita doma v Rusku strmě klesá. Navíc se v dalších dnech blíží oficiální vyhlášení nezávislosti ukrajinské ortodoxní církve na té ruské, což je ruská strategická prohra.

- Tento uměle vytvořený incident doma v Rusku zajistí další možnost mobilizovat část obyvatelstva a odvrátit pozornost od zvyšování věku odchodu do důchodu a obecně velkých ekonomických problémů.

- Putin ví, že v EU má dost spojenců na to, aby proti němu EU neuvalila další důrazné sankce za tuto agresi. (Kéž bych se mýlil a dokázali bychom Moskvu tvrdě potrestat)

- Snaha o vytvření částečné námořní blokády Ukrajiny, což zhorší místní ekonomickou situaci. Také snaha snížit důvěru ukrajinské populace k EU a NATO, kteří na takovou agresi - Putin očekává - tvrdě nezareagují. To je důležité v kontextu blížících se ukrajinských prezidentských voleb, kde to ve výsledku podkopne prezidenta Porošenka, který (kromě mnoha svých vlastních domácích problémů) na západní kartu vsadil.

CO BYCHOM MĚLI UDĚLAT:

1) Poslat Ukrajině více zbraní.

2) Na unijní úrovni požadovat důrazné sankce, například proti blízkým ruských oligarchů blízkých Putinovi žijicích na Západě

3) Vyčistit ruskou ambasádu v Praze od desítek nepřátelských zpravodajců

4) Náš premiér by měl s ministrem zahraničí a obrany odjet do Kyjeva a jasně říct, že stojíme na straně Ukrajiny, která čelí ruské agresi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…