Jakub Janda: Sláva! Před Ruskem jsme zachráněni

10.12.2020 6:54

Koaliční vláda ANO a ČSSD se rozhodla prozatím zdržet tendr na výstavbu nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Původně chtěla všechno spustit ještě do konce letošního roku, ale z toho nakonec nic nebude. Analytik Jakub Janda z Bezpečnostního centra Evropské hodnoty zajásal. Český stát se podle něj podařilo ochránit před sebevraždou v ruské režii.

Jakub Janda: Sláva! Před Ruskem jsme zachráněni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Ministr dopravy a také průmyslu a obchodu za hnutí ANO Karel Havlíček oznámil, že se tendr na dostavbu Dukovan do konce roku nerozjede. „Stálý výbor pro jadernou energetiku za účasti opozice diskutoval o čtyřech možných variantách, které do konce ledna proberou šéfové parlamentních stran a následně se rozhodne,“ uvedla ČTK.

Analytik Bezpečnostního centra Evropské hodnoty Jakub Janda zajásal. Zajásal nad tím, že prozatím padá tendr, který prý není dobře připraven ani organizačně, ani po ekonomické stránce,

Podle jeho názoru se ukazuje, že si Česká republika díky svým institucím dokáže uchovat suverenitu a prozatím nepodléhá tlaku Moskvy. Navzdory snaze, kterou z pohledu Jandy předvádí prezident Miloš Zeman a jeho spolupracovníci.

„Ještě před měsícem vláda vyhlašovala, že do konce roku začne tendr a že nebude nikoho vylučovat - tedy, že mimo jiné proaktivně osloví Kremlem ovládanou firmu Rosatom. Tyto lži se sesypaly jako domeček z karet. Premiér svolá jednání s předsedy opozičních stran v lednu a bude s nima diskutovat o bezpečnostním postupu, protože vláda jasně pochopila, že protlačit to na krev jen kvůli přání ruského vlivového organizátora Martina Nejedlého by byla politická, bezpečnostní a ekonomická sebevražda. Dneska je bez přehánění velký den pro českou suverenitu,“ napsal Janda na sociální síti Facebook.

Demokratické politické strany a bezpečnostní instituce tohoto státu - jako BIS - prozatím zastavily sebevražednou cestu českého vlaku do ruského tunelu. Tak to vidí Jakub Janda. Vyhráno prý sice ještě nemáme, ale krok k vítězství byl učiněn.

V ochraně země sehrály důležitou roli tři zpravodajské služby, ministerstvo vnitra, ministerstvo zahraničí a kyberbezpečnostní úřad.

Analytik Jakub Janda se raduje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…