Jakub Janda jásá: Vítězíme. Tisíce lidí se staví ruskému predátorovi na odpor

16.05.2021 10:19

Analytik Jakub Janda z bezpečnostního centra Evropské hodnoty si zahrál na rozhodčího v diplomatické roztržce mezi Českem a Ruskem kvůli vrbětické kauze. A jak si podle něj vedeme? Vítězíme. I přesto, že je mezi českými politiky řada ruských posluhovačů, nezmůžou podle jeho slov nic proti tisícům lidí, kteří se právem postavili proti tomuto nepřátelskému zlu.

Jakub Janda jásá: Vítězíme. Tisíce  lidí se staví ruskému predátorovi na odpor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Rusko je dnes podle Jandy v české kotlině v politicky nejsilnější pozici od odsunu sovětských vojsk v roce 1991.

„Ovládá prezidenta, pracuje pro něj krajní pravice a komunisté. Přes komunisty a prezidenta drží v rukách menšinovou vládu, která se topí ve své vlastní neschopnosti a korupčních skandálech. Ve vládě pro ně pracuje vicepremiér z nejsilnější strany, který se více než rok snaží pro Rusko zmanipulovat tendr na jadernou elektrárnu,“ vyjmenovává, v jakém směru se ruská strana opírá o velkou podporu.

I přes tuto obrovsky silnou mocenskou pozici však nedokáže Rusko přes své české spojence zabránit české policii a zpravodajským službám, aby rozkryly a potvrdily ruské zločiny na českém území. „Nedokážou umlčet parlamentní opozici. Všem ruským kolaborantům padají volební preference,“ pokračuje Janda.

V éře dominance ruského vlivového koordinátora Martina Nejedlého nad českou vládou se Česko stane po boku Spojených států státem, který samotné Rusko označí za nepřítele. „Nedokázali nás umlčet a ovládnout, tak na nás už budou jen útočit,“ dodává Janda s tím, že naši suverenitu ubránily funkční bezpečnostní instituce, funkční parlamentní opozice a funkční svobodná média.

Diplomatická válka není prý zdaleka u konce, počínáme si v ní podle Jandy ale rozhodně lépe než protistrana. „Ještě toho mnoho zkusí, ale ty hlavní strategické bitvy u nás Rusko prohrálo na plné čáře,“ uvádí. Svá slova demonstruje na tom, že Rusko neotočilo geopolitickou orientaci Česka, nezničilo české bezpečnostní instituce, nevyhrálo Dukovany, nezničilo suverenitu českého státu.

„Všichni jejich čeští kolaboranti to už ví. Jejich doba končí a teď na ně začíná spravedlivý a oprávněný hon. Ten, kdo zradí svou zemi a pracuje pro jejího nepřítele proti suverenitě své vlasti, je vlastizrádce,“ podotýká.

Janda očekává, že v dalších měsících se tito kolaboranti budou nahlas pojmenovávat. „Ti, kteří porušili zákon, se mohou těšit na roky před soudy či ve vězení. A je to tak správně,“ predikuje.

„Český demokratický stát se brání proti vnějšímu predátorovi a jsou stovky a tisíce lidí, kteří se tomuto nepřátelskému zlu oprávněně postavili na odpor,“ konstatuje.

A připojil také „přání“ pro KSČ(M), která slaví své století a která ve sporu s Ruskem zatím zaujímá postoj takový, že zjištěním o Vrběticích nevěří. „Sto let komunistické strany nejde slavit. Historicky šlo o plně vlastizrádnou organizaci, která celých sto let slouží Moskvě proti občanům naší země. Mnoho z nich na moskevský pokyn povraždila. Je naší národní ostudou a tragédií, že nám dnes spoluvládnou,“ napsal Jakub Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…