Jakub Janda naznačil, co chystají na Zemana. Bude to prý nejošklivější předvolební kampaň našich dějin

14.08.2016 14:05

Nadcházející volby českého prezidenta budou nejošklivější a zároveň nejdůležitější volby naší moderní historie, píše na svém facebookovém profilu Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty.

Jakub Janda naznačil, co chystají na Zemana. Bude to prý nejošklivější předvolební kampaň našich dějin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Poukazuje na to, co si Kreml a jeho zpravodajské služby dovolí pro vnější manipulaci americké prezidentské volby. „Hackování Putinových oponentů. Plnohodnotné napumpování svých dlouhodobě budovaných vlivových operací, jako je WikiLeaks. Cílené zveřejňování osobní korespondence spolupracovníků demokratických politiků,“ vypočítává Janda. Podle něj jde tak o bezprecedentní útok na jádro demokracie, na svobodné volby. „Každý národ má právo si suverénně vybrat své lídry. Do toho Kreml agresivně zasahuje,“ tvrdí Janda.

Kreml bude tlačit prezidenta Zemana

Připomíná, že za rok budeme uprostřed české prezidentské kampaně. Zde bude podle Jandy „Kreml vší silou tlačit svého trojského koně – prezidenta Zemana. Proč by se na menším a světově řádově méně viditelném bojišti nechoval ještě brutálněji?“ ptá se Janda.

Poukazuje na to, že lepšího spojence mezi evropskými prezidenty Kreml nemá a těžko bude mít, „až Zeman ve druhém volebním období odhodí úplně všechny zábrany“.

Co se děje na východ od Berlína

Janda upozorňuje, co se v Evropě na východ od Berlína děje: „Ve Finsku se jede intenzivní zastrašovací osobní kampaň proti novinářce, která rozkryla petrohradskou továrnu na manipulaci evropských diskusí na sociálních sítích. Na Ukrajině či v Bělorusku ruské zpravodajské služby zastrašují místní oponenty Putina. Někteří jsou vražděni. Dalším výrazným tvářím odporu proti putinovské diktatuře je vyhrožováno přes jejich děti. Analytici ruské propagandy nacházejí ve svých kancelářích štěnice,“ vypočítává s tím, že to vše nás prý v Česku čeká.

Až u nás Kremlu o něco půjde – tedy v prezidentské volbě – tak prý nebudeme jako demokraté stát jen proti Zemanovi a „celé české dezinformační a extremistické scéně“. Stát prý budeme také proti ruským zpravodajským službám a jejich prostředníkům.

„Budou to nejošklivější a zároveň nejdůležitější volby naší moderní historie,“ dodal Jakub Janda.

 

 

 

 

 


 

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…