Jakub Železný totálně vypěnil. Xaver. Masakr. To jste ještě neviděli

27.05.2020 21:20

Poslanecká sněmovna dnes zvolila v druhém kole tajné volby nové členy Rady České televize. Mezi nimi je i moderátor Lubomír Veselý známý pod jménem Luboš Xaver Veselý. Jeho zvolení silně rozladilo některé novináře České televize včetně Jakuba Železného, jenž řekl z plných plic, co nehezkého si o něm myslí.

Jakub Železný totálně vypěnil. Xaver. Masakr. To jste ještě neviděli
Foto: Repro ČT
Popisek: Moderátor ČT Jakub Železný

Železný se do Xavera Veselého pustil na svém twitteru zostra. „Nejbizarnější člověk z dějin našich médií si dal pseudonym XAVER. Nevzdělanec, adorující totalitu, šířící konspirace. V rádiu blábolící nesmysly, přehnané i dle jeho soukmenovců, pro normální lidi blázen. (Vl. jm. Miroslav Mráz, žil 1925-?, agent StB) Nějak se mi dnes vybavil,“ neudržel své emoce na uzdě poté, co se dozvěděl, že právě Xavera Veselého poslanci zvolili do Rady ČT.

 

Členy rady vybírali poslanci ze šestice kandidátů. Kromě často obávaného Xavera Veselého do rady míří i ekonomka Hana Lipovská a novinář Pavel Matocha. Ke zvolení bylo dnes nutných 97 poslaneckých hlasů. Lipovská jich obdržela 114, Matocha 108 a Veselý 111. 

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí

Neuspěli psycholog Ivan Douda, filmový kritik a teoretik Zdeněk Holý, ani předseda správní rady Nadačního fondu obětem holocaustu Michal Klíma.

Větší část opozice vzhledem k výběru dokonce hovoří o začátku konce nezávislé veřejnoprávní televize.

Rada ČT je orgán, jehož prostřednictvím veřejnost uplatňuje své právo kontroly tohoto veřejnoprávního média. Do působnosti Rady ČT náleží například jmenování a odvolání generálního ředitele a schvalování rozpočtu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…