Jan Hrušínský dostal na divadlo 1,5 milionu. A hned uspořádal akci! Pro koho, a kdo tam byl? Zde VIDEO

27.08.2018 13:21

V pražském Divadle Na Jezerce je pořád živo. Šéf divadla Jan Hrušínský se nijak netají tím, že nemá v lásce prezidenta Zemana a předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). To mu však nebránilo přijmout dotace od hlavního města Prahy, které vede Adriana Krnáčová jako primátorka za hnutí ANO. Aby ukázal, co si o dnešní politické scéně myslí, umožnil profesoru Jiřímu Drahošovi v divadle zahájit senátní kampaň.

Jan Hrušínský dostal na divadlo 1,5 milionu. A hned uspořádal akci! Pro koho, a kdo tam byl? Zde VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hrušínský

Smlouva o dotaci se datuje k 6. červnu letošního roku. Na straně jedné je v hlavičce uveden ředitel odboru kultury a cestovního ruchu pražského magistrátu František Cipro. Na straně druhé pak Jan Hrušínský, zastupující „eseróčko“ Divadlo Na Jezerce. Mimochodem Hrušínský je jediným jednatelem této společnosti. Svůj vklad 200 000 korun splatil beze zbytku a firma – inkriminované divadlo – byla zapsána do registru firem 14. ledna 2004.

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější, pokud jde o spory manželů Paroubkových?

hlasovalo: 6858 lidí

Poskytnutí účelové dotace ve výši 1 500 000 korun je podle smlouvy, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, na realizaci projektu činnost Divadla Na Jezerce v roce 2018. Poskytovatel se navíc zavázal převést grant příjemci na jeho účet dle této smlouvy do patnácti dnů po nabytí účinnosti této smlouvy.

Členové Divadla na jezerce tvrdí, že Drahoš je pro ně symbolem slušnosti a mužem, který může být schopen nalézt v politice tolik potřebné kompromisy.

„Slušnost je něco jako přání: jednejme spolu zdvořile, naslouchejme si, vysvětlujme a hledejme kompromis. Jiří Drahoš pro nás tyto atributy splňuje, a právě proto si přejeme, aby ho štěstí dovedlo do cíle,“ stojí na facebookové stránce divadla.

Divadelnící si přejí, aby se k sobě lidé chovali ohleduplně. Nemusí spolu souhlasit, ale i nesouhlas s názorem druhého člověka mohou vyjádřit kultivovaně.

Když Drahoš kampaň zahajoval, stálo mu po boku několik politiků včetně Jiřího Pospíšila, předsedy TOP 09. Možný budoucí senátor prohlásil, že Prahu a Českou republiku je možné dát do pořádku jedině společně. Stejně jako prezidentský kandidát i jako kandidát do Senátu sliboval, že se pokusí přispět svou troškou do mlýna k tomu, aby byl alespoň částečně zasypán příkop, kterým je česká společnost rozdělená.

„Nehledejme rozdíly, které nás od sebe dělí, hledejme hlavně to, co nás spojuje. Mnozí politici vyvolávají programově v lidech strach a já jsem odhodlán se tomu nekompromisně postavit,“ zdůraznil pan profesor s tím, že v kampani na Praze 4 nejde jen o tento obvod nebo jen o Prahu. Podle Drahoše teď jde o celé Česko. Hodlá bojovat za svobodu a demokracii. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…