Jan Hrušínský se omluvil za své výbuchy vzteku. Přesto něco chystá...

12.03.2020 18:58

Jan Hrušínský, kterého nedávno za jeho slova o premiéru Babišovi zkritizoval i starosta Řeporyjí Pavel Novotný, se na Facebooku za svou „přehnanou starost o divadlo“ omluvil. „Vážnost situace si pochopitelně uvědomuji, jen jsem nešťastný, protože nevím, zda dlouhodobě dokážu uživit lidi, kterým dávám práci, a za které tak nesu odpovědnost,“ sdělil. Sdělil i to, že chystá něco s Karlem Čapkem. Zveřejnil i jeho slova o chřipce. Je tam paralela k současné situaci?

Jan Hrušínský se omluvil za své výbuchy vzteku. Přesto něco chystá...
Foto: Koláž PL
Popisek: Příznivec eura, herec a principál Jan Hrušínský

Herec Jan Hrušínský, jenž byl v poslední době terčem kritiky za své příspěvky, se na Facebooku omluvil. Nejdříve poděkoval všem, kdo si zakoupili vstupenky k němu do divadla i přes to, že je nyní nemohou využít. Též prý děkuje všem za slova podpory i za slova slušné kritiky. „Hulvátům děkovat nebudu,“ dodal však.

Reakce veřejnosti na poslední statusy Jana Hrušínského ZDE:

Anketa

Vážíte si Jana Hrušínského?

2%
98%
hlasovalo: 30792 lidí

„Vážnost situace si pochopitelně uvědomuji, jen jsem nešťastný, protože nevím, zda dlouhodobě dokážu uživit lidi, kterým dávám práci, a za které tak nesu odpovědnost. Víte, v mnoha příspěvkových divadlech v podobných situacích mají v podstatě takové lepší placené volno. V soukromých divadlech to tak není. Tak mi tu přehnanou starost o divadlo, které už osmnáct let provozujeme – a o lidi, které mám rád –, promiňte,“ omluvil se.

Prý tedy když nehrají, tak dělají vše, co mohou. Nyní prý zkoušejí novou hru, již nazvali „Ze života Čapka“. „Napsal ji pro naše divadlo Petr Vacek a je také jejím režisérem. Znáte možná z Jezerky jeho režii Saturnina. Je neuvěřitelné, kolik podobností s dneškem u Čapka nacházíme. Humoru i smutku. Víc, než bychom si přáli. Doufám, že inscenaci v květnu uvidíte – a pochopíte, o čem mluvím,“ vysvětlil. Dále zveřejnil slova Čapka z ledna roku 1931 – týkaly se chřipky.

„KAREL ČAPEK: O té chřipce

Tak už se dostala i k nám, sice s jistým zpožděním a zatím jen poskrovnu; ale ani v ohledu chřipky jsme tedy nezůstali za Evropou. Nuže, je tudíž na místě udělit nemocným, zdravým a zejména těm, kdo se chřipky bojí, několik ne sice odborných, ale dobře míněných rad:

1. Jakmile poznáte, že vám je tak nějak divně, a jakmile na sobě zjistíte horečku, zůstaňte doma a vlezte do postele, ale hlavně nechoďte mezi lidi a nedýchejte jim pod nos, hekajíce a bědujíce, že máte chřipku. Každý, kdo si svým bližním naříká, že má chřipku, zaslouží jednu do zad, ne proto, že je vůbec protiva, ale proto, že chřipku nebo rýmu roznáší.

2. Když už marodíte, vemte si dobrou knížku a čtěte, abyste aspoň nestonali nadarmo.

3. Posléze neříkejte každé rýmě, kašli, angíně, katarům, bolení hlavy a jiným svízelům, že je to chřipka. Zbytečně jí tím děláte reklamu a ztěžujete život všem hypochondrům, kteří náhodou ještě kašel nebo rýmu nemají a bojí se skoro dýchat, aby nevdechli nějakého toho Pfeifferova bacila nebo jaký neřád. Čím míň se bude o chřipce povídat, tím dřív přejde – už z nedostatku veřejného zájmu,“ zakončil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…