Jan Hrušínský se pustil do Čechů. Třeba za to, že volí Zemana a Babiše

31.07.2017 19:59

Herec a divadelní ředitel Jan Hrušínský usedl do křesla v internetové televizi DVTV a pustil se do českého národa, který je natolik lhostejný k tomu, co se děje v naší společnosti, že si dobrovolně volí do čela státu lidi, kteří nás mohou připravit o svobodu a demokracii.

Jan Hrušínský se pustil do Čechů. Třeba za to, že volí Zemana a Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Jako občan svobodné České republiky se chce zasadit o to, aby tato země zůstala i nadále svobodnou. Má strach, že už dlouho svobodná být nemusí, protože jsou stále více slyšet zloději, kteří hlasitě křičí, že zemi ubrání proti zlodějům.

„Ferdinand Peroutka kdysi napsal, že národ by měl jasně vědět, co je hanebné. Nazval to tehdy bojem o duši národa a já se obávám, že takový boj v současné době probíhá. Když se podíváte kolem sebe, tak zjistíte, že téměř dnes a denně je poměrně brutálním způsobem jaksi útočeno na základní lidské hodnoty a díky tomu bez našeho přičinění už téměř nedokážeme rozeznat, co je pravda a co je lež. Máme potíž se jasně orientovat v tom, co je láska a co je nenávist a už vůbec nejsme schopni rozlišit, co je pravda a co je lež,“ vykreslil svůj pohled na českou společnost Hrušínský.

Domnívá se, že na českou společnost takhle útočí třeba prezident Miloš Zeman, který podle všeho neříkal pravdu o zmíněném Ferdinandu Peroutkovi, a to, že lhal, netrápí ani prezidenta, ani občany. Řadě lidí je to v podstatě jedno a právě lhostejnost může vést k tomu, že o svobodu a demokracii přijdeme. Zvlášť, když si dobrovolně zvolíme politiky, kteří nás o demokracii připraví. Má prý na mysli nejen prezidenta Zemana, který se vyjadřuje sprostě na veřejnosti, ale také šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Každý přece ví, že je správné nelhat, nemluvit sprostě a nekamarádit se s pochybnými existencemi. Tato pravidla vštěpují rodiče svým dětem, jenže prezidentu Zemanovi už bylo 70 a už se ho nepodaří převychovat. „Ve chvíli, kdy ten příklad dostáváte od nejvyšších představitelů státu, tak tam nemůžete jít s rákoskou a říkat mu, hele, nedělej nám ostudu. Tohle můžete dělat u svého dítěte a mám pocit, že to v mnoha případech bylo zanedbáno,“ pravil host.

Co se týče českého národa, Hrušínský je přesvědčen, že se máme nejlíp, jak jsme se kdy v historii našeho národa měli. Čechy, Moravany a Slezany začalo pálit dobré bydlo. Uznává, že Evropská unie má chyby, ale pořád je lepší být členem EU, než se přiklánět k Rusku nebo k Číně.

Nakonec podpořil prezidentského kandidáta profesora Jiřího Drahoše, který může být podle něho garantem dalšího demokratického vývoje v této zemi. V obecné rovině je ale nakloněn každému kandidátovi, který se jasně přihlásí k principům svobody a demokracie, nikoli k Číně a k Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…