Jan Kraus: Lézt někomu takhle do zadku, je opravdu nechutný

31.03.2016 7:23

Třídenní návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku okomentoval vedle řady jiných i moderátor Jan Kraus. Způsob, jakým probíhala, je mu silně proti srsti. „Lézt někomu takhle do zadku, to je opravdu nechutný,“ je přesvědčen moderátor. A nabízí dle svých slov zvláštní vysvětlení, proč se k něčemu takovému prezident Zeman snížil.

Jan Kraus: Lézt někomu takhle do zadku, je opravdu nechutný
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Anketa

Poslanec Ivan Gabal chce zakazovat a mazat weby, které šíří ruskou propagandu. Souhlasíte?

4%
96%
hlasovalo: 10914 lidí

„Asi jste zaznamenali důležitý výrok prezidenta Miloše Zemana, že jsme se zbavili závislosti na Spojených státech a Evropské unii a jsme nezávislí,“ zahájil Kraus svůj výstup s tím, že první den nezávislosti v Praze nebyl z jeho úhlu pohledu nic moc.

Přísná bezpečnostní opatření, která provázela přílet a následný pobyt čínského prezidenta na území ČR, zvláště v Praze, Kraus považuje za přehnané. „V podstatě se nedalo po městě jezdit nikudy nikam, protože všude byly nějaké zábory. Některé tam byly, protože buď dnes, nebo v příštích několika dnech projede čínský prezident. A někde proto, aby tam nikdo nechodil a nerušil čínského prezidenta, kdyby tam náhodou vyrazil,“ ironicky podotkl Kraus.

Moderátora rovněž zarazilo, že čínský prezident na pražském Hradě prohlásil, že se tam cítí jako doma, či skutečnost, že ho náš prezident vítá a má na sobě rudý svetr.

Kraus připouští, že obchodovat s Čínou je logické, neboť s touto asijskou velmocí obchoduje celý svět. „Je to svým způsobem velmoc z hlediska pracovní síly, která je levná, tak i z hlediska trhu, který je obrovský,“ uznal moderátor. „Ale lézt někomu takhle do zadku, je opravdu nechutný,“ je přesvědčen.

Při pohledu na záběry britské rokenrolové skupiny Rolling Stones, která nedávno koncertovala na Kubě, ho dle vlastních slov napadlo zvláštní vysvětlení, proč se prezident Zeman choval tak, jak se choval. Kraus poukázal na to, že tito hudebníci rádi jezdí tam, kde se lidé zbavili diktatury nebo podobného svinstva. „Né, že by se to na Kubě stalo, ale nějaký uvolnění tam bude. A já jsem si při té příležitosti uvědomil a podíval a ověřil, Mick Jagger je, přátelé, o rok starší než Miloš Zeman,“ rozesmál moderátor publikum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…