Jana Filipová je zpět: Babiš ohrozil vaše životy. Velká lež vlády o rouškách!

18.03.2020 21:18

Demonstrantka Jana Filipová, známá pro svůj soudní spor s premiérem Andrejem Babišem, která je též častou účastnicí demonstrací spolku Milion chvilek pro demokracii, na sociální síti Facebook opět soptí. Už zase jde i o šéfa vlády a jeho hnutí ANO. „Naplno se teď projevilo, jak naprosto neschopné vedení máme v čele státu,“ napsala. A připomněla též projev ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, jenž skupování roušek na konci ledna označil za „mediální paniku“. Ty přitom ode dneška lidé právě z rozhodnutí vlády nosit musejí.

Jana Filipová je zpět: Babiš ohrozil vaše životy. Velká lež vlády o rouškách!
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Jana Filipová.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí
„No... takže takhle celá akce vlády s názvem ‚koronavirus‘ začala 28. 1. 2020. Začala jednou velkou lží o milionu neexistujících roušek a zamítnutím diskuse na téma připravenosti státu na hrozící nebezpečí, kterou chtěli opoziční poslanci v Parlamentu vyvolat. Zamítly ji vládnoucí strany!“ obořila se aktivistka z Domažlicka a píše o současném selhání vlády v zajišťování zdravotnického materiálu.

Osmadvacátého ledna, na který demonstrantka odkazuje, je den, kdy opozice chtěla téma připravenosti státu na možnou koronavirovou hrozbu u nás řešit. Lékař a poslanec ODS Bohuslav Svoboda tehdy žádal, aby se přípravami na příchod viru zabývala Sněmovna. Zajímal se i o lůžkové kapacity. „Jaký bude postup v případě rozšíření viru do okolních zemí? A jaký v případě rozšíření do ČR? Nechceme vyvolávat paniku, ale informace o tom, jak jsme připraveni na různé druhy vývoje, bychom dostat měli,“ uvedl tehdy Svoboda. K diskusi ohledně připravenosti státu ale kvůli zdržení se hlasování většinou poslanců ANO, KSČM, ČSSD (vyjma Lubomíra Zaorálka) nedošlo.

Krátce vystoupil pouze ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který tvrdil, že „všechny orgány ochrany veřejného zdraví jsou v plné pohotovosti, všichni vědí, co mají dělat“. Hovořil též o rouškách, přičemž zmínil, že jde o „mediální paniku“.

„Roušky budou,“ zaznělo též z ministrových úst s tím, že šlo možná o dvoudenní výpadek. Dodal též, že „s rouškami by problém být neměl“.

Projev ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha si můžete připomenout zde:

„Vážení voliči ANO, ČSSD A KSČM, obracím se především na Vás s otázkou:
Skutečně máte pocit, že vláda udělala v boji s koronavirem maximum?“ táže se nyní zpětně k voličům těchto stran Filipová.

Sama má na věc negativní pohled. „Naplno se teď projevilo, jak naprosto neschopné vedení máme v čele státu. Všemu velí chaotický Ferda mravenec, který svým jájínkovstvím zabránil všemu, co by bývalo mělo v této krizi zafungovat. Zkomplikoval nákup roušek, znemožnil levné testování soukromou laboratoří, svými neustálými tiskovkami vyvolával akorát paniku, protože lidé viděli, že něco jiného se na nich říká a něco jiného se ve skutečnosti děje,“ vyčetla.

K voličům ANO Filipová směřuje i další ostré vyjádření vůči premiérovi: „Doufám, milí voliči ANO, že pokud vám doteď nevadilo, že nám vládne estébák, bylo vám dosud lhostejné jeho zneužití dotací na Čapí hnízdo, tak že do příštích voleb nezapomenete na to, jak Andrej Babiš svým řízením státu jako firmy ohrozil životy vás a vašich blízkých.“
Současnou situaci označila za „totální selhání“ vlády. „Stát totiž není jeho firma! Stát jsou lidé, které má vláda za povinnost chránit. A právě v tomto naše vláda totálně selhala!“

Postoj vlády se během měsíce a půl zcela obrátil. Dnes už ministr zdravotnictví nehovoří o „mediální panice“, naopak žádá, aby lidé roušku nosili. Vláda pak dnes též schválila zákaz vycházení bez pokrývky nosu a úst, který má platit od dnešní půlnoci.

Za nedostatek roušek vládu kritizuje opozice i mnoho lidí. Často si je lidé šijí sami. Premiéra i samotnou vládu za selhání v řešení koronavirové krize během dneška již zkritizoval i Senát. Vláda podle horní komory nevyužila všechny prostředky ke zvládnutí pandemie koronaviru, čímž podryla důvěru ve stát. Senát se na tom dnes shodl po téměř čtyřhodinové debatě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…