Janda se chystá na válku a vydává instrukce: Poslat armádní tým, zablokovat všechny proruské debily...

19.02.2022 11:38 | Ze sítí

Není otázkou, zda válka na Ukrajině bude, ale kdy bude. Jakub Janda z nevládní instituce Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty upozorňuje, že přípravy na největší „ruskou válku“ v Evropě od roku 1945 jsou v plném proudu. Podle toho by se Česko prý mělo začít konečně chovat. Na svém facebooku sdílí postup, který bychom měli v rusko-ukrajinském konfliktu následovat. Situace prý vyžaduje, aby naše kroky byly odvážné a aby se konalo rychle. „Ignorujte kecy a lži evropských vlastizrádců jako je prezident České republiky,“ vyzývá aktivista Jakub Janda.

Janda se chystá na válku a vydává instrukce: Poslat armádní tým, zablokovat všechny proruské debily...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Je a bohužel bude válka, ruská válka. Rusko dělá velmi rychlé kroky k největší válce v Evropě od roku 1945,“ píše Jakub Janda v úvodu svého komentáře.

Potvrzuje se podle něj, co „bezpečnostní komunita“ říká roky: „Když Rusko netrestáme za jeho agresi v posledních letech, aby ho to pořádně bolelo, tak ho jen motivujeme udělat velký útok. Ten teď přichází,“ pokračuje Janda. „Probíhající ruská okupace ukrajinského území a přes 13.000 mrtvých (čti ruská válka) už běží. A nyní vstupujeme do další fáze,“ upozorňuje.

Sepsal proto hned několik bodů., co by, dle jeho názoru, Česko mělo nyní dělat.

Jako první zmiňuje dodání co nejvíce zbraní a munice pro ukrajinskou armádu. Dále bychom podle něj měli vyslat na Ukrajinu české armádní týmy, aby pomáhali Ukrajincům tam, kde potřebují. „Od logistiky, přes kyber, informační operace, po další podpůrné funkce. Není jediná překážka, proč by to nešlo. Záleží na naší odvaze,“ domnívá se.

V rámci ukrajinské krize, dle jeho slov, by se Česko mělo připravit i na přijetí tisíců až desetitisíců Ukrajinců, kteří mohou utíkat před krvavou válkou.

Za nutné považuje budování koalic unijních států k prosazení „nejbrutálnějších sankcí“ vůči Rusku jako trest za jeho vojenský útok. Dále zveřejnit mapu majetků ruských oligarchů v Česku: „Ať o nich aspoň víme, než je vykopeme pomocí nově připravované sankční legislativy,“ navrhuje Janda.

Potřebná, dle něj, bude také příprava velkého balíku praktické humanitární pomoci ve prospěch ukrajinských institucí v řádu minimálně stovek milionů korun, kde to jen bude potřeba. Pomoct s logistikou. Část bude vládní, část už připravují české nevládní organizace. „Podpořte je, pokud to tak cítíte,“ vyzývá Janda.

V neposlední řadě by Česko prý mělo sdělit našim německým a francouzským spojencům, že naprosté selhání jejich naivního přístupu k Rusku je jeden z hlavních důvodů současné situace. „Třeba se konečně začnou stydět a svou pozici měnit. Například Nord Stream 2 má být okamžitě odpískán a měli bychom to říkat nahlas, což Česko dosud nedělalo,“ podotýká Janda.

„Zablokujte si všechny debily, kteří jen šíří ruskou propagandu. Mají právo si říkat, co chtějí, jsme demokracie. Ale nemáte povinnost je poslouchat, tak si je v klidu blokněte, ať skončí ve spravedlivé společenské izolaci, zaslouží si jen výsměch,“ myslí si Janda.

Jestli znáte nějaké Ukrajinky nebo Ukrajince, tak jim napište, jak se mají oni a jejich rodiny, jestli jim můžete nějak prakticky pomoct. Jsme tu s nimi a pro ně, to je naše česká role,“ radí Janda spoluobčanům.

„Zní to strašně. Ale v Evropě začíná další fáze ruské války proti nám. Musíme se podle toho konečně začít chovat. Ignorujte kecy a lži evropských vlastizrádců jako je prezident České republiky,“ prohlásil Jakub Janda z Evropských hodnot.

„Sledujte jen a pouze ruské činy, co konkrétně dělají. A to je bohužel začátek další fáze ruské krvavé války na území demokratické Ukrajiny. Hrdinný boj Ukrajinců a Ukrajinek za nezávislost své země na Rusku je nejsilnějším příběhem naší generace. Chovejme se k Ukrajině tak, jak se měli spojenci chovat v září 1938 k nám,“ uzavírá Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…