Jandák se zastal Bátory: Kníže je svatý, i když říká blbiny

17.08.2011 12:28

Poslanec opoziční ČSSD Vítězslav Jandák se zastal vysokého úředníka na ministerstvu školství Ladislava Bátory. Ten urazil ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, když ho nazval "starým chudáčkem", který "bezostyšně prská".

Jandák se zastal Bátory: Kníže je svatý, i když říká blbiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

"Tady máme svaté mezi politiky. Jeden ze svatých je pan Schwarzenberg. Tam nesmíte říct ani slovo," reagoval Jandák pro ParlamentníListy.cz na Bátorův výrok a vlnu kritiky, kterou zvedl. Mimo jiné ministři za TOP 09 opustili jednání vlády a nevrátí se, dokud z ministerstva školství nezmizí buď Bátora nebo šéf resortu Josef Dobeš, který se svého úředníka neustále zastává.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

"Přeci má každý právo říct svůj názor, tak jako to právo má pan Schwarzenberg. Já už jsem slyšel tolik vyjádření pana Schwarzenberga na různé politiky a různé strany, že mi z toho šel pot na čele. Ale opět v této zemi máme lidi v zámku a v podzámčí," poznamenal Jandák.

Politické honění: Cokoli spjaté s Klausem je zločin

Kolem Bátory je podle Jandáka politické honění. "Tady se léta vede štvanice proti prezidentovi Klausovi, a to znamená, že Bátorovy názory nějak korespondují s názory Václava Klause, no tak tím pádem je Bátora zločincem," vysvětluje si to Jandák po svém. Sám za Bátorovým výrokem nic zločinného nevidí.

"Má prostě svůj názor, který, a to zdůrazňuji, je v mnoha věcech odlišný od mého názoru. Ale já budu bojovat za to, aby on a nebo kdokoliv jiný mohl své názory říkat," citoval Jandák klasika. "Aby na to neměli právo jenom takzvaně ušlechtilí lidé, kteří tady mohou říkat a dělat jakékoliv blbiny."

Čtěte:

Vláda nad propastí. Bátora urazil knížete, Kalousek vzteky bez sebe

Kalousek pohrozil odchodem z vlády. Kvůli „fašounovi" Bátorovi 

Dobeš si brání Bátoru: Dejte mi jediný důkaz, že je rasista

reklama

autor: par

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …