Janoušek: Já nejsem bezcitný a zlý. Nechci do vězení

06.04.2012 8:56

V okamžiku autonehody, při které Roman Janoušek zranil ženu, byl prý ve stresu. Ten se snažil "nesprávným" způsobem ventilovat a teď toho lituje. Kontroverzní podnikatel to řekl v rozhovoru pro deník Blesk.

Janoušek: Já nejsem bezcitný a zlý. Nechci do vězení
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

„Víte, když je člověk týden pronásledován médii a neustále perzekuován, jste pod obrovským psychickým tlakem. A já, přiznávám, jsem se snažil tento stres ventilovat, bohužel nesprávným způsobem. Požil jsem před jízdou alkohol a hodně toho teď lituji,“ prohlásil Janoušek v rozhovoru.

Přiznal se, že automobil řídil pod vlivem alkoholu. Údajně se opil na narozeninové párty, která se protáhla do druhého dne. Na dotaz, proč si nezavolal taxi nebo nepočkal na svého osobního řidiče, podnikatel uvedl, že musel odjet za kamarádem v nouzi a na řidiče nemohl čekat. "Mám řidiče, to ano. Volal mi ale kamarád a žádal o pomoc. Bylo to neodkladné a nemohl jsem na řidiče čekat. Taxi mě v tu chvíli nenapadlo. Vím, že to nebylo správné a taky jsem na to pěkně doplatil. Ale co já. Doplatila na to nevinná osoba. To je pro mě nejvíc skličující," řekl dále podnikatel, který bulvární deník před začátkem interview požádal, aby ho na svých stránkách již netituloval slovy "pan Prase".

Podnikatel v rozhovoru prohlásil, že v okamžiku, kdy svým automobilem srazil ženu, netušil, že je zraněná. „Věřte tomu, že kdybych věděl, že jsem té paní ublížil, tak bych jí první pomoc poskytl," tvrdí Janoušek.

Přestože svědci incidentu tvrdí opak, podnikatel prohlašuje, že majitelku nabouraného vozu v žádném případě záměrně svým autem nesrazil. "To tak není. Určitě bych do nikoho schválně nenajel. Jsem přece normální člověk. Jednal jsem zkratkovitě,“ tvrdí údajný kmotr. "V této situaci mě zajímá jenom to, aby se uzdravila a byla v pořádku. Nikdy jsem nikomu fyzicky neublížil a proto mě tohle trápí nejvíc," řekl.

Nepravdivé je podle jeho slov i to, že po autonehodě se snažil uprchnout zasahujícím policistům. Na videozáznamu, na kterém je při útěku zachycen, prý není on. "Rád bych uvedl na pravou míru tento fakt. Před policií jsem neutíkal,.prchající řidič přece nezastaví na červených světlech. Ani přes žádný park jsem neběžel. To je nesmysl.Ten člověk na videu má černý kabát a já jsem měl světlý svetr," řekl Janoušek.

Výši odškodného, které podnikatel prostřednictvím svého právního zástupce zraněné ženě nabídl, neuvedl. "Samotná částka samozřejmě nebude zveřejněna, jelikož si myslím, že ani rodina poškozené by si to nepřála," uvedl Janoušek. "No comment. Smutné je, že ani miliony nemohou odčinit to, co jsem nechtěně zavinil," dodal.

V této souvislosti Janoušek prohlásil, že je médii démonizován jako zcela bezcitný a bezcharakterní člověk. Poté, co vystřízvěl, chtěl se ihned po nehodě postižené ženě omluvit. "V poslední době jsem démonizován a vykreslován jako bezcitný a bezcharakterní člověk. První věc, kterou jsem chtěl jako člověk poté, co jsem vystřízlivěl a dozvěděl jsem se, co jsem provedl, udělat, bylo tu paní navštívit, omluvit se jí a nabídnout pomoc. Teď to ale kvůli vyšetřování není možné. Doufám, že v příštích několika dnech toto budu moci učinit."

Na dotaz, zda někdy užíval drogy, Janoušek prohlásil, že v mládí byl hloupý a tyto věci už má za sebou. "Všichni jsme byli mladí a hloupí a rozhodně nechci tvrdit, že jsem se nikdy s něčím takovým nesetkal. Tyhle věci mám už ale dávno za sebou," tvrdí.

Komu po zadržení policií volal, Janoušek nepřiznal. Omezil se pouze na konstatování, že "nebyl úplně ve formě" a nelogicky volal několika lidem.

Údajný kmotr prý v souvislosti s autonehodou nekontaktoval nikoho ze svých vlivných přátel a nevyužil prý ani žádnou ze svých obchodních vazeb. "Ne. Je to celé nafouknutá bublina. Samozřejmě se znám s mnoha lidmi a mnoho lidí zná mě. Žádné "vazby" ale nebudu, a především nechci využívat."

Na dotaz, zda si umí představit, že půjde do vězení, se Janoušek omezil na stručné NE.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…