Jarda Jágr, sankce a nenávist. Udeřilo od Fica. V Praze nepotěší

09.03.2022 16:34 | Ze sítí

Slovenský politolog, filozof a poslanec SMER Luboš Blaha na Facebooku přitakával hokejové legendě Jaromíru Jágrovi, který se snažil situaci ve společnosti mírnit tím, že vyzval k ústupu od násilí a lynčování Rusů. Všechny nemůžeme házet podle něj do jednoho pytle, i když s válkou a utrpením na Ukrajině bytostně nesouhlasíme, máme být slušnými lidmi, vyzval. Slovenský poslanec se s tím ztotožňuje a uvádí, že cesta ke smíru vede přes dialog.

Jarda Jágr, sankce a nenávist. Udeřilo od Fica. V Praze nepotěší
Foto: Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr.

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí
„Česká hokejová legenda Jaromír Jágr to řekl za všechny normální lidi. Odmítáme válku, ale přestaňme lynčovat Rusy,“ začíná svůj příspěvek Blaha a dále připomíná slova hokejové legendy: „Staňme se slušnými lidmi. Neházejme všechny do jednoho pytle. Nedělejme druhým to, co odsuzujeme u druhých,“ parafrázoval sportovce a pokračoval, že už jen čeká, kdy zakážou i Jágra. „Udělají z něj ruského agenta a Putinova trolla. Protože pokud chcete mír a nešíříte nenávist proti Rusku, jste kolaborant, quisling a extremista. Všechno špatně,“ myslí si slovenský politik a demonstrativně uvedl, že si udělal symbolicky takové malé „ruské ráno“.

„Začal jsem číst svou nejoblíbenější knihu – Dostojevského Běsy. Psal jsem dopisy Tolstému nebo Turgeněvovi, poslouchal Šostakoviče a Čajkovského, četl jsem historii Ruska a taky jsem si půjčil láhev vzácné ruské vodky, kterou jsem dostal jako dárek – dejte mi šanci,“ snaží se nevzbuzovat mezi lidmi pohoršení a dodává, že nenávist proti Rusku jako takovému úplně nechápe. „Opakuji – nikdo nesouhlasí s válkou. Ale za válku na Ukrajině nemohou ani Tolstoj, ani Šostakovič, ani ruští sportovci a rozhodně ne Nasta,“ píše s tím, že právě Jágr vyzval k zastavení lynče. 

„A přestaňme si ubližovat – vypínač ruského plynu mi připomíná biče středověkých mnichů. Rusy tím nepotrestáme, mají velký čínský trh, ale my si iracionálně střílíme do nohy,“ myslí si dále slovenský politik a uvádí, že tím, že McDonalds se dostane z Ruska, tím je netrestáme. „Jako levičák si říkám, že jim k tomu můžu jen gratulovat. Přestaňme s těmi sankcemi pro děti – nic neřeší,“ uvádí dále. Podle něj cesta k míru vede přes dialog. „A konečně je tu naděje. Připravuje se jednání ministrů zahraničí a prezident Ukrajiny Zelenskyj konečně mluví o kompromisech ohledně ruských požadavků,“ pokračuje s tím, že toto je cesta, a ne nenávist. „Pojďme si dnes společně říct NE nenávisti – protože nenávist je matka všech válek. Všem Čaputovským, Nadím a dalším americkým vojákům posílám malý vzkaz. Aspoň si toho Jágra poslechněte a přestaňte s tou primitivní rusofobií. Udělejme vše pro mír, a ne pro válku,“ snaží se povzbudit obyvatelstvo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…