Jarda Jágr účtuje za Čínu: Zamyslete se! Mám pro vás příběh...

06.05.2019 7:17

Již jsme vás informovali, jaká byla reakce na cestu Jaromíra Jágra do Číny v doprovodu Miloše Zemana a Vratislava Mynáře. Včera na ty, kdo ho odsuzují, reagoval sám Jaromír Jágr na Instagramu. „Chtěl bych ukázat jiný pohled na svůj trip v Číně, o kterém se hodně mluvilo,“ říká a dodává, že pokud inspiruje jen jediného člověka, tak jeho cesta měla smysl. A Jiří Ovčáček se do toho také opřel.

Jarda Jágr účtuje za Čínu: Zamyslete se! Mám pro vás příběh...
Foto: Repro Instagram
Popisek: Jaromír Jágr u Velké čínské zdi

„Abych to vysvětlil, musíme se nejdřív vrátit o 34 let zpátky… Máme květen 1985 a na mistrovství světa do Prahy přijíždí hvězdy NHL i s hráčem číslo 66…. Mohli mu říkat, ať do toho komunistického Československa nejezdí, bůhví, co ho tam čeká… On jel, protože hokej miluje a chce reprezentovat. A v té komunistické zemi si ho všimnul jeden mladej hokejista a totálně mu to změnilo život – našel svůj idol a za pět let spolu vyhráli Stanley Cup,“ začíná světoznámý hokejista svůj příběh.

Anketa

Zaslouží si Jaromír Jágr od Zemana vyšší státní vyznamenání, než jaké dosud má?

hlasovalo: 12364 lidí

A pokračuje: „Asi víte, že ten hráč byl Mario Lemieux a možná, že kdyby do ‚nepřátelské‘ Prahy nepřijel, tak by nevznikla celá story o hráči s číslem 68… Chci tím říct, že kdyby se mi v Číně povedlo něco podobného, a změnil bych i jenom jeden život, není to málo, je to víc než 0 a má to význam!!! Vy si možná říkáte, že píšu nesmysl – není to nesmysl. Já to totiž zažil.“

Kanaďan Mario Lemiux je současný vlastník klubu  Pittsburgh Penguins, dříve hráč tohoto klubu a také spoluhráč Jaromíra Jágra, se kterým, jak Jágr zmiňuje, vyhrál Stanley Cup. V roce 1985 na mistrovství světa v hokeji v Praze reprezentoval v útoku Kanadu. Mistrovství ale vyhrálo Československo.

„Moc bych si přál , aby se lidé někdy trochu zamysleli dřív, než někoho odsoudí anebo si aspoň dali otázku. Co bych udělal já, jak bych se zachoval já, kdybych byl v jeho situaci,“ přeje si Jaromír Jágr.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chtěl bych ukázat jiný pohled na svůj trip v Číně,o kterém se hodně mluvilo. Abych to vysvětlil, musíme se nejdřív vrátit o 34 let zpátky… máme květen 1985 a na mistrovství světa do Prahy přijíždí hvězdy NHL i s hráčem číslo 66…. Mohli mu říkat ať do toho komunistického Československa nejezdí, bůhví, co ho tam čeká… On jel, protože hokej miluje a chce reprezentovat. A v té komunistické zemi si ho všimnul jeden mladej hokejista a totálně mu to změnilo život- našel svůj idol a za pět let spolu vyhráli Stanley Cup. Asi víte že ten hráč byl Mario Lemieux a možná, že kdyby do ,, nepřátelské ,, Prahy nepřijel , tak by nevznikla celá story o hráči s číslem 68…Chci tím říct,že kdyby se mi v Číně povedlo něco podobného a změnil bych i jenom jeden život, není to málo, je to víc než 0 a má to význam!!! Vy si možná říkáte že píšu nesmysl– není to nesmysl. Já to totiž zažil. Moc bych si přál , aby se lidé někdy trochu zamysleli dřív než někoho odsoudí anebo si aspoň dali otázku. Co bych udělal já ,jak bych se zachoval já , kdybych byl v jeho situaci. #jaromirjagr #velkáčínskázeď #greatwallofchina #czechboy #68 #hockey #jagr

Příspěvek sdílený Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr),

 

Pomlouvače Jaromíra Jágra odsoudil znovu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček: „Když vidím ty bolševické zrůdy, které útočí ze svých neotřesitelně ideových pozic na Jaromíra Jágra, je mi stydno. Třicet let po pádu totality se v této zemi znovu roztahují kádrováci, kteří se snaží společensky zničit každého, kdo nezapadá do jejich pokřiveného vidění světa.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…