Jaromír Jágr o životě před rokem 1989: Byli jsme soběstační, rodiče měli práci a nemuseli se bát, že...

11.06.2015 14:57

Český hokejový útočník Jaromír Jágr neodpočívá ani po sezoně. Shání sponzory pro svůj rodný klub Kladno a chystá novou knihu. To vše prozradil v exkluzivním rozhovoru pro Lidové noviny. V něm zmínil také život před rokem 1989 a nyní.

Jaromír Jágr o životě před rokem 1989: Byli jsme soběstační, rodiče měli práci a nemuseli se bát, že...
Foto: Archiv Grigorije Paska
Popisek: Jaromír Jágr s pravoslavnými popy

„V některých věcech to bylo daleko tvrdší a v některých zase volnější. Například situace v Československu, kde jsem byl vychovávaný, byla úplně jiná,“ říká hokejový reprezentant, který nyní exceloval na pražském mistrovství světa.

„My jsme měli v dětství daleko víc volnosti a byli více soběstační. Rodiče měli svoje zaměstnání a tím pádem neměli tolik času, aby nás pořád hlídali. Ani se nemuseli bát, že nás někde srazí auto, po silnici projelo jedno za půl hodiny. Takže jsme se vrátili ze školy a do večera lítali a dělali různé sporty,“ uvedl pro Lidovky.cz.

Ohledně spojení s bohem, jak ho často titulují fanoušci, pochybuje. „Nemyslím, že si to myslí, spíš že mne respektují. Vím ale jednu věc: že pokud nejsi skromný a pokorný, nemůžeš dosáhnout úspěchu. Někdo tomu říká karma, někdo energie. To, co dáš, to ti přijde. To je základ úspěchu,“ řekl.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…