Jdeš do ruské KHL? Do „nároďáku“ nesmíš, padlo oficiálně

25.08.2022 22:36 | Ze sítí

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje rozhodl, že hráči, kteří od počátku ruské invaze na Ukrajinu podepsali nebo podepíší smlouvy v KHL, nebudou zváni do české hokejové reprezentace. V současnosti se rozhodnutí týká hokejistů Dmitrije Jaškina a Rudolfa Červeného. Libor Šulák a Michal Jordán měli platný kontrakt ještě před válkou.

Jdeš do ruské KHL? Do „nároďáku“ nesmíš, padlo oficiálně
Foto: repro FB, tan
Popisek: Z hokejového mistrovství

„Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém dnešním zasedání rozhodl o tom, že nebude do reprezentace povolávat hráče, kteří po zahájení ruské invaze na Ukrajinu podepsali nebo podepíšou smlouvu s některým klubem KHL,“ sdílí na svém twitteru česká hokejová reprezentace.

Podobný postup zvolili také Finové a Švédové. Ti již dříve oznámili, že hráči, kteří budou v nadcházející sezoně působit v ruských soutěžích, nebudou nominováni do reprezentačních týmů.

Krátké vyjádření bez jakéhokoli odůvodnění kritizuje česká gólmanská legenda Dominik Hašek: „Nechápu to. Když někdo něco zakáže, musí v první řadě uvést, proč. Ať je to zákon, pravidlo, nebo něco dalšího. Od výkonného výboru je to neprofesionální, neomluvitelné a naprosto nepochopitelné rozhodnutí. Nemám slov,“ uvedl pro iDNES.cz.

Naopak rozhodnutí ihned schválil útočník Jiří Hrdina: „No zaplať pánbůh, že měl na svazu konečně někdo koule to říct a rozhodnout. Měla to být samozřejmost, zas takoví hráči to nejsou. Ať místo nich dostanou šanci mladí kluci,“ zní jeho tweet k rozhodnutí svazu.

Kladně rozhodnutí vedení českého hokeje vnímá i předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser: „Mluvil jsem o tom s několika členy vedení českého hokeje a jsem rád, že od začátku invaze držíme jako český sport jednotný postoj.“

Do nadcházející sezony Kontinentální hokejové ligy nastoupí čtveřice českých hráčů. Kromě Červeného se do KHL vrací i Jaškin, který byl před pár dny také zvolen kapitánem SKA Petrohrad. V uplynulé lize bylo hráčů hned dvacet. Až na Šuláka s Jordánem se však všichni odebrali směrem na západ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…