Je nebezpečné podílet se na tom, aby se Babiš podílel na moci, udeřila Markéta Pekarová Adamová

23.09.2017 19:12

Hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byla poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která se rozhodla svůj mandát obhájit i v nadcházejících sněmovních volbách.

Je nebezpečné podílet se na tom, aby se Babiš podílel na moci, udeřila Markéta Pekarová Adamová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„ANO je pro nás horším partnerem, neboť je vedeno oligarchou, člověkem, který koncentruje ve svých rukou velký podíl moci,“ zmínila kriticky k šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi Pekarová Adamová. „Také mu významně rostou dotace za období, kdy byla jeho strana ve vládě. Je nebezpečné podílet se na tom, aby se takový člověk podílel na moci,“ zmínila poslankyně i to, že se jí nelíbí, že by Babiš rád omezoval demokracii v tomto státě. 

„Když vezmeme tu kauzu Čapí hnízdo, která hýbe českou politickou scénou, kde mělo dojít ke zneužití dotací, tak jeden takový drobný živnostník, kdyby chtěl okrátit stát na daních o 50 milionů korun, tak by na to musel vydělávat 1000 let,“ zmínila Pekarová Adamová následně.

Své pak řekla i ke svému předsedovi, Miroslavu Kalouskovi. „Já si myslím, že opravdu je nutné být v současné chvíli urputný,“ podotkla. I ona sama vnímá tyto volby jako zlomové. „Opravdu to vyjadřuje skvěle to naše heslo Neuhneme. Myslím, že ta konzistentnost a to, že některé věci říkáme tak, jak jsou, tak to si málokdo z ostatních stran nejenom troufne, ale někteří si to ani nemyslí. Myslíme si, že je zkrátka nutné říkat věci tak, jak jsou,“ řekla rázně.

Pekarová Adamová se zároveň vyjádřila ke Kalouskovým slovům, že nezíská-li topka ve volbách dvouciferný výsledek, odstoupí. „Pokud to řekl, tak to splní,“ zmínila Pekarová Adamová, jež podle svých slov o post předsedkyně neusiluje. „Jsou to věci, kterými má smysl se zabývat až po těch volbách,“ dodala.

A co povolební vyjednávání? „Je velmi těžké se tím zabývat. Je několik týdnů do voleb, následující týdny mohou výsledky zahýbat,“ sdělila. 

„Odchod z Evropské unie je pro nás nemyslitelný. Pro Českou republiku je nemožné, aby byla mimo Evropskou unii. V případě, že by strana v koalici požadovala odchod z Evropské unie, není to pro nás přijatelné, v té koalici být,“ zmínila pak také jednoznačně Pekarová Adamová. 

Své pak poslankyně řekla i k elektronické evidenci tržeb. „My bychom ji chtěli zrušit. Byl použit neúměrně velký sledovací systém na živnostníky. Víte, ona ochota platit daně, nejenom u živnostníků, ale i u občanů, je dána tím, jak lidé důvěřují státu, že s daněmi zachází,“ podotkla. 

Závěrem se pak Pekarová Adamová vyjádřila k terorismu a k připravenosti České republiky na případný útok. „Věřím tomu, že naše policejní složky jsou kvalitní, dobře proškolené. A i naše bezpečnostní složky jsou v dobré kondici,“ věří Pekarová Adamová tomu, že Česku žádné nebezpečí nehrozí. Důležitá je podle ní spolupráce tajných složek a policie napříč státy. „To, že se stávají teroristické útoky, je smutný fakt a je nutné se snažit tomu předcházet,“ uzavřela Pekarový Adamová a vyzvala občany k tomu, aby přišli k nadcházejícím sněmovním volbám. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…