Je ten Bartoš pořád ještě Pirát? Komentátor dal předsedovi radu, jak příště debatovat

03.09.2021 8:36 | Glosa

Anketa na CNN Prima News k debatě čtyř politických lídrů ukázala, že lidé z diskutujících politiků - Andreje Babiše (ANO), Ivana Bartoše (Piráti), Mariana Jurečky (KDU-ČSL) a Jana Hamáčka (ČSSD) nejlépe hodnotili vystoupení Bartoše a nejhůře vystoupení Jana Hamáčka. Komentátor Miroslav Korecký to však vidí zcela jinak. V sídle ČSSD by z jeho hodnocení měli radost. Ivan Bartoš dostal od Koreckého radu, aby se choval jako Babiš.

Je ten Bartoš pořád ještě Pirát? Komentátor dal předsedovi radu, jak příště debatovat
Foto: CNN Prima News
Popisek: Speciál 360°: Hlas lidu - předvolební debata CNN Prima NEWS.

Komentátor MF Dnes Miroslav Korecký zhodnotil debatu čtyř politický lídrů na CNN Prima News - Andreje Babiše (ANO), Ivana Bartoše (Piráti), Mariana Jurečky (KDU-ČSL) a Jana Hamáčka (ČSSD). Jeho pohled se značně lišil od řady diskutérů a hodnotitelů. Vychválil totiž Jana Hamáčka, který podle jeho názoru dobře argumentoval a místy byl i vtipný.

„Paradoxně právě ‚poslední‘ socialista Hamáček působil v celé debatě nejlépe. Vystupoval klidně, byl nezvykle vtipný a minimálně budil dojem, že o covidu, který byl ústředním tématem večera, jako jediný něco ví, přitom k němu coby nelékař přistupuje s pokorou. Proti Babišovi se dokázal vymezit třeba v otázce policejních platů, přitom ale vládnímu partnerovi neloajálně neokopával kotníky,“ poznamenal.

Předseda pirátů Ivan Bartoš vystupoval klidně.

Zato Andrej Babiš vystupoval chaoticky a na sociálních sítích za své chování schytal pěkných pár slovních pohlavků. Podle Koreckého zaslouženě. Problém je v tom, že voliči zřejmě stojí o politika, který si utrhne čas pro sebe a ostatním nedá šanci.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Babiš to za svůj styl schytal na všech frontách. Zaslouženě: chaoticky skákal do řeči, nabourával všechna pravidla debaty a jako kolovrátek opakoval, co všechno lidem dal. Naopak uhlazený Bartoš si tiše listoval v poznámkách a premiéra unaveně napomínal, že je nevychovaný. Ještě než ale vynesete známky za umělecký dojem, je dobře se zamyslet, koho chtějí voliči za premiéra? Slušňáka, který se nesměle hlásí o slovo? Tak proč potom jdou a zvolí Klause, Zemana, Topolánka, Paroubka nebo Babiše? Bartoš s Babišem si v debatě úplně vyměnili role. Vždyť přece Piráti vystoupali na politický Olymp jen díky tomu, že byli noví, draví, agresivní. Proto to měl být Bartoš, kdo měl rozbít unylý formát Hip Hap Hop a bouchnout do stolu: ‚Nebudu odpovídat na dotaz o soudržnosti národa, já se tu chci bavit o vládních zlodějnách. A žádnou minutu – budu mluvit, dokud mě ochranka neodnese i s křeslem do zákulisí!‘,“ dal Korecký radu Bartošovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…