Je to jinak! Takhle Babiše neporazíme. Bývalý novinář posílá rady opozici, tohle mají zkusit

14.12.2019 8:11

Jan Jetmar, někdejší novinář a dnes „specialista na krizovou komunikaci“, radí opozici, co dělat proti Andreji Babišovi. Na svém facebooku také přidal jedno vážné varování.

Je to jinak! Takhle Babiše neporazíme. Bývalý novinář posílá rady opozici, tohle mají zkusit
Foto: Facebook Andreje Babiše
Popisek: Babiš s ovocnými knedlíky

Anketa

Vítáte vítězství Borise Johnsona v britských volbách ?

86%
7%
hlasovalo: 19106 lidí
Především by podle něj neměli mít očekávání, že jejich „mobilizace“ sebere Andreji Babišovi jeho 30 procent, kterých v průzkumech pravidelně dosahuje. Z toho jednoduchého důvodu, že hnutí ANO svých třicet procent dělá na úplně jiných voličích.

„ANO opustilo pravý střed a posunulo se doleva, kde dřív byly jen dvě strany, ČSSD a komunisté. ANO vyluxovalo obě tyto strany a vzalo si většinu jejich voličů,“ všímá si krizový komunikátor. Když se sečte 30 procent hnutí ANO a 15 procent, což je součet KSČM a ČSSD, máme pohromadě všechny levicové voliče v zemi.

Pokud tedy někdo může připravit ANO o jeho voliče, jsou to sociální demokraté nebo komunisté. Jenže ti předvádějí takové zoufalství, že se lidem vlastně ani nelze divit, že utekli k Babišovi. „Celý problém Babišova úspěchu stojí a padá na bývalých voličích ČSSD a ti nemají nejmenší důvod se k ČSSD vracet. Co by tam hledali? Rozvrácenou, servilní a nejednotnou stranu plnou různých exotů bez jakéhokoliv faktického vlivu na chod této země. Každý vidí, že dělají jen páté kolo od vozu,“ myslí si Jetmar.

Porážku Babiše tedy nepřinese mobilizace pravice, protože to jsou lidé, kteří jej beztak nikdy nevolili. Řešením je oživení ČSSD nebo nová levicová strana. Ani jedno z toho nevypadá moc reálně.

Integrace pravice ale podle Jetmara může pomoci. Pokud pravicoví politici dokážou potlačit svá ega ve prospěch této země, mohou na tom vydělat, protože voliči jsou mobilizovaní a připravení jim to házet.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…