Je to největší rozhodnutí, jaké jsem kdy musel udělat, říká Trump v čase koronaviru

11.04.2020 16:21

Prezident Spojených států Donald Trump uspořádal další tiskovou konferenci, na které oznámil, že brzy bude muset učinit krok, který bude největším rozhodnutím jeho života a Trump doufá, že mu Bůh pomůže rozhodnout se správně.

Je to největší rozhodnutí, jaké jsem kdy musel udělat, říká Trump v čase koronaviru
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump se loučí s novináři

Agentura Reuters upozornila, že Donald Trump je v koronavirové krizi připraven naslouchat odborníkům z oblasti zdravotnictví. Současně sestaví tým, s nímž bude řešit otázku možného opětovného nastartování americké ekonomiky. Ta se v důsledku boje s koronavirem téměř zastavila.

Trump na tiskové konferenci v Bílém domě prohlásil, že ho v příštích pár dnech čeká největší rozhodnutí jeho života. Bude se muset rozhodnout, zda po 30. dubnu prodlouží restriktivní opatření, nebo zda bude své spoluobčany spíše nabádat, aby se vrátili do práce a znovu roztočili kola americké ekonomiky.

Budu se muset rozhodnout a já ve jménu božím doufám, že se rozhodnu správně. Je to největší rozhodnutí, jaké jsem kdy musel učinit,“ uvedl Trump na tiskové konferenci.

45. prezident USA čelí kritice za to, že zpočátku riziko spojené s pandemií koronaviru zlehčoval, čelí kritice i za to, že opatření, která prozatím platí do konce dubna, devastují ekonomiku Spojených států. Trump ale tvrdí, že nařízení byla správná, protože pomáhají brzdit epidemii.

Agentura Reuters upozornila, že ve Spojených státech po nákaze koronavirem zemřelo na 18.100 lidí a jejích počet bohužel dál poroste. A podle odborníků Trump opatření po 30. dubnu uvolní, počet mrtvých poroste rychleji.

Trump je však přesvědčen, že Američané nakonec všechno zvládnou, Je toho názoru, že americké nemocnice mají k dispozici dost plicních ventilátorů a zdravotníci mají dostatek ochranných pomůcek a budou je mít i v budoucnu, protože na americká letiště stále přilétají letadla s novými dodávkami ochranných pomůcek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…