Je to pan Libor Veverka, řeklo Kalouskovo ministerstvo. A omlouvat se nemusí

19.06.2012 10:43

MF se s konečnou platností nemusí omlouvat ani platit odškodnění Liboru Veverkovi za zveřejnění jeho jména v souvislosti se spornou zakázkou pro firmu Promopro. Rozhodl o tom dnes pražský vrchní soud, který tak potvrdil lednový prvoinstanční verdikt. Zamítl Veverkovo odvolání.

Je to pan Libor Veverka, řeklo Kalouskovo ministerstvo. A omlouvat se nemusí
Foto: Redakce
Popisek: Kauza ProMoPro je spojována mimo jiné s ministrem obrany Alexandrem Vondrou

Veverka se domáhal omluvy a odškodnění ve výši půl milionu korun za to, že bylo loni v únoru na tiskové konferenci ministerstva k výsledkům vyšetřování finančního analytického útvaru týkající se kauzy Promopro podle něho v rozporu se zákonem zveřejněno jeho jméno a příjmení.

Ministerstvo prý porušilo povinnost mlčenlivosti

Na tiskové konferenci například zaznělo, že Veverka má dispoziční právo ke všem účtům v Rakousku, kam prý odešla část ze sporného plnění 240 milionů korun. Jeho advokátka u městského soudu namítala, že ministerstvo porušilo nejen princip presumpce neviny, ale i povinnost mlčenlivosti, kterou jsou zaměstnanci úřadu povinni dodržovat. 

Policie v kauze sporné zakázky pro firmu PROMOPRO, spol. s r.o. z doby českého předsednictví EU v dubnu obvinila 12 lidí, mezi nimi je podle médií i Veverka. Podle detektivů byla zakázka předražená zhruba o 388 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…