Je to tady. Nastal den, v němž se chce Babišův Hlavatý vrátit do Senátu

05.01.2018 6:13

Devět lidí se uchází o senátorskou funkci v doplňovacích volbách na Trutnovsku. Volební místnosti budou dnes otevřené od 14:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 14:00. Volby ve volebním obvodu č. 39 se konají kvůli majiteli textilky Juta ve Dvoře Králové nad Labem Jiřímu Hlavatému (nezávislý za ANO), připomíná ČTK.

Je to tady. Nastal den, v němž se chce Babišův Hlavatý vrátit do Senátu
Foto: ANO
Popisek: Jiří Hlavatý

Loni byl Hlavatý díky preferenčním hlasům zvolen do Sněmovny, čímž mu zanikl mandát senátora. Hlavatý pak oznámil, že o křeslo senátora bude usilovat znovu. Poslaneckého mandátu se vzdal.

O místo senátora se dále ucházejí starosta Vrchlabí Jan Sobotka, který kandiduje za STAN a má podporu TOP 09, KDU-ČSL a ODS. ČSSD nominovala místostarostu Úpice Karla Šklíbu. Za Okamurovu SPD bude o zvolení usilovat majitelka tiskárny Luďka Tomešová z Trutnova. Za KSČM s podporou Strany přátel občanů (SPO) kandiduje předsedkyně odborů v trutnovské nemocnici a zastupitelka Trutnova Iva Řezníčková. Za Nezávislou iniciativu (NEI) kandiduje majitelka Luční boudy v Krkonoších Klára Sovová. Kandidátem Pirátské strany je pedagog a nestraník Jaroslav Dvorský z Trutnova. Občanská demokratická aliance do voleb vysílá galeristku Blanku Horákovou.

Jako nezávislá kandiduje Terezie Holovská. Městký úřad v Trutnově ji původně odmítl zaregistrovat s odůvodněním, že nesplnila náležitosti nutné k registraci. Hradecký krajský soud, kam Holovská poslala stížnost, ale dospěl k závěru, že podmínku nejméně 1000 podpisů splnila. Uložil proto trutnovskému městskému úřadu, aby Holovskou pro volby zaregistroval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…