Je to tu: ODS se bude zabývat vyjádřeními Klause mladšího

16.03.2019 6:00

Vedení ODS se bude zabývat dnes odpoledne postoji a vyjádřeními poslance Václava Klause mladšího. Sněmovní frakce ho v týdnu vyzvala, aby ji kvůli ideovým neshodám opustil, připomíná ČTK.

Je to tu: ODS se bude zabývat vyjádřeními Klause mladšího
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Klaus výzvu nevyslyšel. Zasedání výkonné rady nejsilnější opoziční strany se uskuteční po programové konferenci občanských demokratů v Praze. Mezi její pravomoci patří i vylučování členů.

Sněmovní frakce ODS se ve středu distancovala od Klausových slov z předchozího dne, kdy přirovnal schvalování zákonů daných unijními předpisy k rozhodování židovských výborů o složení transportů do nacistických koncentračních táborů. Klub v usnesení také konstatoval, že Klaus svým jednáním ODS dlouhodobě poškozuje. Klaus připustil, že jeho příměr byl možná „příliš drakonický“. Některé špičky ODS ale říkají, že se rozchází s oficiálními stranickými stanovisky často.

Programová konference představí plány ODS na změny u daní, důchodů a vzdělávání, návrhy na zajištění malého a efektivního státu nebo přístup k životnímu prostředí. Občanští demokraté se budou věnovat také evropským volbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…