Je zle a média mlčí. Z okraje Česka přišla zoufalá výzva. Řítí se průšvih

11.01.2021 10:45

Premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že situace v České republice není tak zlá, aby česká vláda musela žádat o pomoc zdravotníky ze zahraničí. Jenže starosta Chebu Antonín Jalovec veřejnosti předložil zcela odlišný obrázek, který ukazuje, jak zlá je situace v Chebu. Když si to přečetl Kalousek, tvrdě se pustil do premiéra Andreje Babiše (ANO) a celé jeho vlády.

Je zle a média mlčí. Z okraje Česka přišla zoufalá výzva.  Řítí se průšvih
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Starosta Chebu Antonín Jalovec (Volba pro město) popsal koronavirovou situaci v regionu. Reagoval na zprávy některých médií, že nemocnice v Chebu je přetížena tlakem nových covidových pacientů. O situaci v nemocnici je prý pan starosta pravidelně informován. Proto už v minulém týdnu žádal ministra zdravotnictví za hnutí ANO Jana Blatného, aby do zdejší nemocnice poslal armádní lékaře a sestry.

 „Žádost ale byla zamítnuta,“ prohlásil Jalovec.

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí

„Hejtman Kulhánek už v týdnu vyzval ministra Blatného, aby aktivoval systém umožňující převážet pacienty z ČR do nemocnic v SRN. Sice i tam jsou volné lůžkové kapacity malé, ale německá strana je ochotna část našich nemocných hospitalizovat a postarat se o ně. Ministr zdravotnictví Blatný a následně i premiér Babiš ale nevidí k okamžité aktivaci německé pomoci důvod, s čímž já ani hejtman Petr Kulhánek zásadně nesouhlasíme, a tvrdí, že doposud nejsou vyčerpány lůžkové kapacity v rámci ČR. Z tohoto důvodu je teď jediným "lékem" na přetíženost chebské nemocnice rozvoz pacientů do jiných zdravotnických zařízení v kraji (Mariánské Lázně, Nejdek) nebo mimo kraj. Právě díky tomuto opatření se během víkendu situace mírně zlepšila,“ pokračoval pan starosta.

Podle Jalovce by převoz pacientů pár kilometrů za hranice znamenal pro pacienty menší zátěž, než jejich cesta do Prahy, kde ještě nějaká volná lůžka mají.

„Vzhledem k tomu, že jen za končící týden máme v Chebu stovky nových případů covid-19 lze logicky předpokládat, že největší nápor na lůžkové kapacity přijde až za několik dnů. Velmi se obávám, že pak už na dojednávání přeshraniční pomoci či hledání volných kapacit ve vzdálených částech ČR prostě nebude čas. Vláda by měla konat teď!“ zdůraznil.

„Možná tou nejlepší ukázkou nezájmu většiny republiky je fakt, že o kritické situaci v Chebu se dnes na zpravodajských webech nedočtete skoro nic, mlčí i hlavní televizní a rozhlasové stanice. Můžete-li, šiřte prosím napříč republikou informaci, že v našem regionu je opravdu zle a nelze tomu nečinně přihlížet,“ zlobil se dál pan starosta.

Když si status Jalovce přečetl na Facebooku Miroslav Kalousek, neudržel se a tvrdě se obul do vlády.

Vládo ČR. Vaše neschopnost řídit, přiznávat a opravovat chyby, vaše lhaní a mlžení je středobodem našeho problému. Začněte se chovat jako odpovědní správci, nebo jděte od toho a pusťte k tomu manažery, kteří budou věc prakticky a rychle řešit. Jde o lidské životy a nemáme čas,“ vypálil Kalousek.

Miroslav Kalousek se zlobí

Pár hodin poté, co Antonín Jalovec napsal svůj status, se mu ozval sám ministr Blatný a chtěl situaci řešit. Jalovec ocenil, že pan ministr vystupoval velmi vstřícně a pomohl zajistit převoz některých pacientů do dalších nemocnic.

Starosta Jalovec promlouvá

Starosta Jalovec promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…