Jedna mina na 2,5 metru. „Neubránitelné.“ Rusům bude stačit pár minut

29.11.2023 18:20 | Monitoring

Ukrajinská armáda se nedávno pochlubila, že většina ukrajinsko-ruských hranic od Charkova po Lvov je chráněna dlouhým pásem min, takže by Rusové už v budoucnu neměli uspět s náhlou ofenzívou jako loni v únoru. Podle některých válečných bloggerů ale Ukrajinci položili jen půl milionu min, což při délce hranice znamená jednu minu na 2,5 metru, tedy zdržení pro armádu nepřátele jen v řádu minut.

Jedna mina na 2,5 metru. „Neubránitelné.“ Rusům bude stačit pár minut
Foto: Repro Youtube
Popisek: Postupující ruské jednotky

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí
Ukrajinská armáda ve snaze uklidnit obyvatelstvo uvedla, že vybudovali pevnou obranu podél své „neangažované“ hranice od Charkova po Lvov a položili v této oblasti půl milionu min. „To je prakticky nic,“ uvažuje válčený blogger Armchair Warlord.

„Trochu si to spočítejme. Rychlá kontrola mapy ukazuje, že neangažovaná ukrajinská hranice mimo frontovou linii v Donbasu je dlouhá přibližně 1200 kilometrů. 500.000 min tedy poskytuje hustotu zaminování přibližně 420 min na kilometr hranice, neboli jednu minu na každých 2,4 metru hranice,“ vypočítává blogger.

To podle něj může útočící síly zdržet maximálně na několik minut, než překážku překonají. „To ani zdaleka nestačí k vytvoření takové velké minové bariéry, která by představovala vážný problém pro velký útok, a to ani za předpokladu, že by tyto miny byly soustředěny do stávajících manévrových koridorů.  Pokud je například zaminováno pouze 40 % hranice, gratulujeme – nyní máte jednovrstvou blokovou překážku, jejíž překonání může trvat hodinu. Situaci dále komplikuje samozřejmá nedostatečnost a nízká kvalita ukrajinských sil v oblasti, které budou mít potíže i s obranou z připravených pozic,“ varuje blogger, že Ukrajinci nemají svoje hranice s Ruskem ani omylem chráněny, jak tvrdí.

„Z toho vyplývá zřejmý závěr, že ukrajinské levé křídlo západně od Charkova je bez značného ženijního úsilí a další armády, kterou Ukrajinci zřejmě nedisponují, v případě, že Rusové zahájí v oblasti velkou ofenzívu, vlastně neubránitelné,“ dodává válečný blogger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

.. už s tou každodenní ukroušskou masáží běžte do brusele., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 29.11.2023 18:36:33

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…