Jedovatá slova v ČSSD: Hejtman se naštval na profesora Kellera i stranické "paňácy"

20.11.2013 9:09

Jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu z ČSSD rozhořčila poznámka sociologa Jana Kellera v úterním Právu natolik, že si rozhodl to s ním vyříkat na svém facebookovém profilu. Nepřímo také kritizoval způsob předvolební kampaně ČSSD a zejména pak billboardy. Na nich byl zobrazen předseda strany Bohuslav Sobotka. Tyto billboardy hejtman nepřímo označil jako „nahezkaní paňácové na oranžovém pozadí“.

Jedovatá slova v ČSSD: Hejtman se naštval na profesora Kellera i stranické "paňácy"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Jan Keller v úterý v deníku Právo mimo jiné zmínil, že za Nečasovy vlády vzrostl počet lidí v chudobě na 1,6 milionu. V souvislostech s tím napsal, že pokud po takovém sociálním úderu získala sociální demokracie o deset až patnáct procent hlasů méně, než se čekalo, je opravdu dětinské přičítat to osobě jejího předsedy.  Zimola totiž na předsednictvu po volbách hlasoval pro výzvu k rezignaci Bohuslava Sobotky. Lidé, kteří klesají až na samé dno, podle Kellera buď k volbám nechodí, nebo odevzdávají protestní hlasy nejradikálnějším kritikům poměrů. „Není známo, že by kdokoliv z pučistů podrobil směřování naší země kritice srovnatelné s mocným hlasem Babiše či dokonce Tomia Okamury. Rozhovory od bazénku takový náboj nenesly,“ uvedl Keller v narážce na předvolební video bývalého místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha, které natočil u zahradního bazénku. Keller k tomu dodal, že si nemyslí, že chudé lidi nebo chudobou ohrožené přivede zpět k hlasům pro ČSSD „pokoutní výměna předsedy“, což označil za naivitu.

Zimola v reakci na Kellerova slova připustil, že lidé žijící pod hranicí chudoby buď nevolí vůbec, nebo volí radikální strany. Přiznal i to, že hovory u bazénku radikálnost části voličů nenaplňovaly. „Ale naplnili ji snad a k volební účasti motivovali nahezkaní paňácové na oranžovém pozadí, slibující dobře fungující stát?!“ ptá se Zimola na svém Facebooku. A sám si odpověděl: „Jsem přesvědčen, že při vší naivitě, kterou ani sám Zdeněk Škromach nijak nepopíral, oslovily bazénové povídačky obyčejné lidi mnohem více,“ podotkl jihočeský hejtman.

„Sociální demokracie nepochopila, co chtějí lidé slyšet, a nemůže se divit fenomenálnímu volebnímu zisku, nebezpečně atakujícímu hranici `úžasných` dvaceti procent. Že to zatím neakcentují sami sociální demokraté a slyší na hru o vnitřním nepříteli a páté koloně, je udivující, leč pochopitelné (zajímavé posty zavazují a oněmují); že má toto a takto zapotřebí komentovat nejinteligentnější český politický glosátor, je zase důkazem, že i velmi chytří lidé mohou podlehnout mainstreamu,“ dodal Zimola na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…