Jejejej. Moravec mu myl hlavu, když tam nebyl. Takže se ozval teď. Nahlas

06.06.2022 11:54 | Ze sítí

Radovan Vávra, kandidát Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) do dozorčí rady společnosti ČEZ, se do povědomí veřejnosti dostal prohlášením o sobě jakožto nejlepším českém bankéři, ale i spornými kontakty, které udržuje. Pamatovat si ho můžeme i z jeho působení v Union bance, která v roce 2003 zkrachovala. Včera bylo jeho jméno jedním z témat Otázek Václava Moravce.

Jejejej. Moravec mu myl hlavu, když tam nebyl. Takže se ozval teď. Nahlas
Foto: Screen ČT24
Popisek: Václav Moravec

„Pokud vám utekly poslední Otázky Václava Moravce, tak pan moderátor se ptal pana ministra Bartoše na moji kvalifikaci tímto způsobem:

 

Anketa

Souhlasíte s tím, že se v ČT bude škrtat ve většině oblastí kromě zpravodajství?

1%
hlasovalo: 12539 lidí

„‚Stejně tak má, TOP 09 nominuje do dozorčí rady ČEZ Radovana Vávru, který mezi byznysmeny má přezdívku Horst Fuchs, Horst akciových trhů‘,“ citoval Vávra moderátora Václava Moravce a v citaci pokračoval:

„Jeho poslední akvizicí nebo posledním podnikáním bylo financování pro společnost SimpleCell Network, kterou spoluvlastní formou tokenů vydaných na platformě Xioxio. A kupříkladu tady Roklen 24 kritizoval Radovana Vávru, který ani neví, jak celý projekt dopadne.“

Otázky VM k vidění ZDE

Pod příspěvkem se diskuse točila hlavně kolem moderátora Moravce a sám Vávra upozornil, že moderátor zkomolil název firmy XIXOIO na XIOXIO.

Co se ale týče této společnosti, nezdá se být všechno tak růžové, jak to Vávra prezentuje. Proti způsobu komunikace společnosti XIXOIO se totiž ohradila Česká národní banka, ale i Ministerstvo financí.

„Česká národní banka upozorňuje veřejnost, že společnost XIXOIO a.s., nabízející investování do virtuálních tokenů, není regulována Českou národní bankou. V této souvislosti pak Česká národní banka upozorňuje na prezentaci této společnosti vůči veřejnosti, která může vzbuzovat mylný dojem, že obchodní model společnosti XIXOIO a.s. a její podnikání byly Českou národní bankou schváleny, povoleny nebo alespoň zčásti regulovány,“ uvedla před časem v tiskové zprávě ČNB.

Vesměs se ale diskutující investora zastávali.

„Moravec má očividně vůči vám nějakou averzi, alespoň ten dojem to působilo,“ uvedl jeden z nich.

„Jako neznat kontext, tak Vás povazuji minimálně za ‚Dr. Zlouna‘. Jen nechápu, proč si Ivan Bartoš alespoň nepřečetl Vaše CV, když jste nominantem koalice... Říct, že vůbec netuší, kdo ‚je ten Vávra‘, by asi vicepremier neměl,“ reagoval další s poměrně logickou úvahou o tom, že šéf Pirátů podle svého vyjádření vůbec netuší, koho nominuje do dozorčí rady ČEZ jeho koaliční partner TOP 09.

V této souvislosti připojil svůj postřeh další uživatel, který ministra pro digitalizaci označil za Pana papíra: „Když už jsme u těch přezdívek, tak to, že se Ivanovi na MMR přezdívá ‚pan papír‘ (protože přestože je ministr pro digitalizaci, chce všechno mít vytisknutý ve dvou papírových kopiích), to už se nevytahuje.“

Že si z Moravcových slov Vávra těžkou hlavu nedělá, naznačil fotografií, kterou poslal moderátorovi z dovolené i s věnováním: „A s tím Horstem to už vůbec nechápu, zdravím Václave.“

O aktivitách a kontaktech Radovana Vávry jsme psali i v Parlamentních listech. Vávra se problematickými kontakty nikdy netajil a pro některé poslance může být tato skutečnost problémem při jeho schvalování do dozorčí rady ČEZ.

Přátelství s ním potvrdil dokonce i Ivo Rittig: „S panen Vávrou nás pojí dlouholeté přátelství, což je veřejně známý fakt,“ uvedl Ivo Rittig pro Parlamentní listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…