Jemné způsoby stranou: „Chucpe! Omluvte se!“ Klaus ml. a Zdechovský se „porvali“ na síti

19.05.2020 17:17

Lídr Trikolóry Václav Klaus ml. se na sociální síti ostře pustil do europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), který Trikolóru v rozhovoru označil jako kolaborantské hnutí. Podle Klause ml. by se měl Zdechovský omluvit. Navíc do místopředsedy lidovců rýpl, že je člen „partaje, která je jen pobočkou německé CDU kancléřky Merkelové a její šéfové se jezdí klanět na srazy sudeťáků“.

Jemné způsoby stranou: „Chucpe! Omluvte se!“ Klaus ml. a Zdechovský se „porvali“ na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Celý spor vzniknul kvůli rozhovoru, v němž Zdechovský označil KSČM, ale také SPD a Trikolóru za kolaboranty s Ruskem.

„Ani Zeman, ani Babiš nehájí české zájmy. (…) Zeman si navíc plete prudce jedovatý ricin s ricinovým olejem, což je na jednu stranu směšné, pokud by to nemyslel vážně. Důležité je si povšimnout i role komunistů, kteří si myslí, že jsme zapomněli na to, jak chtěli dát pohraničí sudetským dělníkům, a pak ochotně dávali tipy sovětským důstojníkům na lidi, které odvlekli do koncentračních táborů na Sibiř a tam je zabili. Prostě kolaboranti. A teď podobné chování můžeme vidět i u SPD a Trikolóry. To nejsou žádní vlastenci, ale obyčejní kolaboranti,“ nebral si servítky Zdechovský v rozhovoru pro Eurozprávy.

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí
Klaus ml. ho proto na facebooku vyzval, aby se omluvil. „Pane europoslanče Zdechovský, omluvte se za svá slova, když hnutí Trikolóra označujete jako kolaborantské. Ve vašich očích jsme se provinili tím, že nechceme 30 let po revoluci obnovovat staré války a bourat pomník osvoboditele Osvětimi, nebo že nevidíme jako hlavní cíl české zahraniční politiky „to nandat Rusákům“. Chceme mít přátelské vztahy pokud možno se všemi zeměmi světa a hájit zájmy českého státu a českých občanů. To není kolaborantství, pouze jiný názor,“ napsal Klaus ml.

„Slova o kolaboraci navíc z Vašich úst znějí poněkud směšně. Já nikdy nebyl na ruské ambasádě, žádný Rus nám nedaroval ani korunu a nevystoupil jsem na žádné akci organizované ruským státem nebo na něj navázaných organizací,“ pokračoval lídr Trikolóry s tím, že naopak Zdechovský často vystupuje na akcích německé politické nadace Konrad-Adenauer-Stiftung.

Zdechovskému také připomněl jeho spory s premiérem Andrejem Babišem. „Vy osobně jste v minulosti měl problém, když Vás premiér Babiš označil za vlastizrádce. Proto by se po Vaší zkušenosti dalo očekávat, že se podobných ataků zdržíte,“ dodal.

Svůj vlastní příspěvek pak ještě sdílel na twitteru s novým ironickým komentářem. „Představitel partaje, která je jen pobočkou německé CDU kancléřky Merkelové a její šéfové se jezdí klanět na srazy sudeťáků – bude Trikolóře nadávat do kolaborantů. Asi že nejásáme, když se bourají sochy. Chucpe!!“ čílil se Klaus ml.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

A na twitteru reagoval i Zdechovský, když si utahoval z volebních preferencí Trikolóry. „Rétorika jak z bolševického propagandistického filmu Václave, že Vy máte z těch 2 procent pochroumané nervíky. Pokud jsme pobočkou CDU, tak jsme strana slušných lidí. Na rozdíl od Vás, který je pobočkou Kremlu a čínských komunistů,“ napsal europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…