Jen dědulové krmící holuby v parku?! Petr Hannig povstal na obranu seniorů

15.09.2019 8:52

Bývalý prezidentský kandidát Petr Hannig se na svém blogu na serveru iDnes.cz rozlítil nad tím, že stát chce přitvrdit vůči řidičům seniorům. Proč se žádná z parlamentních stran proti takové nehoráznosti neohradila, ptá se.

Jen dědulové krmící holuby v parku?! Petr Hannig povstal na obranu seniorů
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

„Pražský magistrát přišel v připomínkovém řízení novely silničního zákona s tím, že by senioři měli mít možnost vyčerpat pouze šest trestných bodů, při jejichž překročení by přišli o řidičský průkaz. Přičemž za nepřipoutání se jsou tři trestné body. Takže dvakrát byste se nepřipoutali a přišli byste o řidičák,“ poznamenal Hannig a připomněl, že pro ostatní věkové kategorie je to trestných bodů dvanáct.

„Musím zdůraznit, že jakákoliv diskriminace podle věku je podle Listiny základních práv člověka nepřípustná,“ dodal s tím, že je rád, že tuto šestibodovou knutu, ze které by se senioři mohli stát nevolníky připoutanými ke svému bydlišti, Ministerstvo dopravy ze svých plánů, týkajících se novely silničního zákona, vypustilo.

Anketa

Měl by se Andrej Babiš bát demonstrací „Milionu chvilek“ v období kolem 17. listopadu?

6%
94%
hlasovalo: 19165 lidí
„Objevily se tam ovšem další nehorázné nápady. Rada vlády pro bezpečnost silničního provozu chce seniorům omezit rozsah silnic, po kterých by mohli jezdit. V řidičském průkazu by měli mít podle této navrhované úpravy uvedeno, že mohou jezdit jenom ve svém kraji, nebo jenom na určité silnici. Ta silnice by byla pro seniora konkrétně stanovena. Na jiné komunikace by nesměl,“ podotkl na svém blogu na serveru iDnes.cz.

„Vyzývám parlamentní strany, zvláště pak ANO, které má Ministerstvo dopravy v gesci, aby do takových komisí, které se týkají seniorů řidičů, delegovaly i ty, jichž se zákony budou bezprostředně týkat, to jest seniorů. Ono je totiž v poslední době, zvláště v ČR, obvyklým žánrovým obrázkem, že senior je pro dnes vládnoucí čtyřicátníky dědula krmící holuby v parku. Vyzývám parlamentní strany, zvláště pak ty vládnoucí, aby si tento problém vzaly za svůj a této připravované diskriminaci seniorů, která je proti nejenom základním lidským právům, ale i proti zdravému rozumu, zamezily, dokud je čas. I starší člověk chce být člověkem svobodným. A mít možnost řídit své auto a jezdit kamkoliv je též jedním z atributů svobody,“ uzavřel.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…